cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Íme, a hollandok elleni csapatunk!

2017. november 19. 12:23

Bíró Attila megnevezte azokat a játékosokat, akik hétfőn a keddi, utrechti Világliga-meccsre utaznak.

Tekintettel arra, hogy szerdán este még bajnoki mérkőzéseken vettek részt a játékosok, közülük sokan – a 17-es bő keretből 11-en – a Dunaújváros–BVSC rangadón vívtak kimerítő csatát, és csütörtökön reggel már edzést vezényelt nekik a Hajós-uszodában, Bíró Attila vasárnapra pihenőnapot adott a válogatottnak.

„Az idegenbeli meccseknél vagy a csütörtök délelőttöt vagy a vasárnapot kapják meg a játékosok, mondani sem kell, az utóbbinak jobban örülnek, hiszen egy teljes napjuk van" – fogalmazott a szövetségi kapitány, aki stábjával elsősorban a taktikát igyekezett tanítani a fiatal kerettel.

Hátra volt még az utazó 13-as megnevezése – a csapat hétfőn délelőtt kel útra az utrechti Világliga-meccs helyszínére. „Fiatal csapattal megyünk, kíváncsi vagyok, a keretben lévők milyen teljesítményre képesek” – mondta elöljáróban Bíró Attila, akivel hétfőn hosszabban olvashatnak anyagot a meccsel kapcsolatban, illetve megszólal a 26-szoros válogatott Gyöngyössy Anikó, aki korábban kapusként állt a nemzeti csapatban, s most centerként tér vissza.

Női válogatott – a keret
Kapusok: Kasó
Orsolya (FTC), Lekrinszki Gina (Szentes)
Mezőnyjátékosok: Farkas Tamara (BVSC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Kuna Szonja (BVSC), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebacca (UVSE), Szücs Gabriella (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Vályi Vanda (Dunaújváros)

Világliga, nők
Spanyolország, Magyarország, Hollandia, Oroszország

1. forduló:
2017. november 21., Hollandia–Magyarország
2. forduló: 2017. december 19. , Magyarország–Spanyolország
3. forduló: 2018. január 30., Magyarország–Oroszország
4. forduló: 2018. február 27., Magyarország–Hollandia
5. forduló: 2018. március 27., Spanyolország–Magyarország
6. forduló: 2018. május 1., Oroszország–Magyarország
Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila