cover image
Egyéb

Hazavitte a pontokat az Eger a Nyéki-uszodából

2017. november 18. 20:35

Az E.ON férfibajnokság B-csoportjának rangadóján Dabrowski Norbert csapata 9–8-ra győzte le az OSC-t.

A rangadó – miként az összes hétvégi mérkőzés – az 1948-as londoni olimpia ezüstérmes csapatának 92 évesen elhunyt játékosa, Holop Miklós emléke előtt adózva egyperces gyászszünettel kezdődött.

Miként azt élő közvetítésünkben is láthatták, valódi rangadó zajlott a vízben, nagyon odatették magukat a játékosok, forrt a víz végig a medencében, nem volt könnyű dolga a kapusoknak sem, de Bisztritsányi Dávid és Braniszlav Mitrovics is kitett magáért (50, ill. 47%). 1–0-ra, 2–1-re és 3–2-re is az Eger vezetett, ám 4–3-nál az OSC járt előbb. Ezen periódusban a vendégeknél Angelos Vlachopoulos, a hazaiaknál Drakso Brguljan villogott. Majd jött Hegedüs Gábor és a hevesiektől átigazoló Erdélyi Balázs, s máris 6–4 állt a táblán.

Nos, aztán innen lett 6–8 a negyedik negyedre! Annyi, mert egyrészt húzott egyet azon a bizonyos nadrágszíjon hátul Dabrowski Norbert együttese, ráadásul Erdélyi a lécre lőtt egy ötméterest, miközben Bedő Krisztián (akit később cserével kiállítottak), Kovács Gergő, majd Lőrincz Bálint is gólt jegyzett – nem véletlen, hogy utóbbi két  játékos is ott volt legutóbb a válogatott edzésen. Jókor villantak egri szempontból. S miután Vlachopoulos harmadik góljánál járt, jónak tűnt az egriek helyzete. A 9–6-ért fórban adogattak, de hibáztak – átellenben viszont Salamon Ferenc magabiztos volt fórban, így 2:38-cal a vége előtt egy gólra zárkózott fel Petik Attila csapata.

MVLSZ_OSC_Eger_ffi_20171118_Madar_David_100.jpgEkkor azonban Hosnyánszky Norbert pontos bombája következett, igyekezett nem kiadni a kezéből a meccset az Eger. Viszont az OSC nagy hajrázó, láttuk ezt a Bajnokok Ligájában is – kis híján ismét megcsinálta a bravúrt. Kovács Gábor 51 másodperccel a vége előtt szépített, majd 24 volt hátra, amikor a kivédekezett egri támadás után a hazaiakhoz került a labda. Petik Attila időt kért, az egyenlítésért indult csatába csapata. Ám sikerrel nem járt, a nagy hirigben a végén Brguljan lövését hátrányban védte Mitrovics – 9–8-as sikerrel hazavitte a pontokat az Eger.

„Nagyon jó tempójú, kemény mérkőzés volt az elejétől a végégig. Két felkészült csapat játszott egymással, sajnos a harmadik negyed végén és a negyedik negyed elején elkövettünk néhány olyan hibát, amelyet ilyen rangadón nem szabad” – értékelt a lefújás után Petik Attila, az OSC vezetőedzője.

Dabrowski Norbert, az Eger vezetőedzője így fogalmazott: „Két nagyon jó csapat találkozott egymással. Az elején nem találtuk a ritmust, lassabban játszottunk, sokkal inkább gondolkodásban voltunk lassúak. Úgy vélem, ezúttal inkább a küzdelem és a lélektan dominált, mint a taktika.”

E.ON férfibajnokság, alapszakasz, 7. forduló
B-csoport
A-Híd-OSC-Újbuda–ZF-Eger 8–9 (3–3, 3–2, 0–2, 2–2)
Gólszerző:
Brguljan 3, Salamon 2, Kovács Gábor, Hegedüs, Erdélyi, ill. Vlachopoulos 3, Rasovics, Hosnyánszky, Lőrincz, Kovács Gergő, Bedő, Hárai
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az állás
1. Eger 21
2. OSC 15
3. Miskolc 12 (64–45)
4. Honvéd 12 (6 mérkőzés, 54–47)
5. Pécs 7 (6 mérkőzés, 49–53)
6. Tatabánya 7 (46–67)
7. Szentes 6
8. Szeged 0
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
osc
eger