cover image
Egyéb

E.ON férfibajnokság, A-csoport: szuperrangadó következik a Népligetben

2017. november 17. 15:41

Az FTC és a Szolnok bajnoki csatáját szombaton 17:45-től élőben közvetíti az M4 Sport! De a Vasas–BVSC, a Debrecen–Kaposvár és az UVSE–AVUS-meccsek is izgalmakat ígérnek.

Az emlékezetes 6–6 után (az Európai Szuperkupát végül a Szolnok ötméteresek után vihette haza) újra találkoznak – a tét a százszázalékos mérleg megőrzése mindkét oldalon. Tekintettel arra, hogy akár bajnoki elődöntőt is vívhatnak majd a felek, és ez esetben ennek a mérkőzésnek a végeredménye is beleszámít, még inkább érződik, nem babra megy a játék.

„A hétnek a nehézségét az jelentette, hogy volt két nap válogatott felkészülés, illetve a szerb játékosok otthon voltak egy Világliga-mérkőzésen. Ez egy picit megnehezítette abban a felkészülést, hogy négy edzésünk van arra, hogy erre a meccsre specifikusan felkészüljünk. Tudom azt is jól, hogy a Szolnoknál is hasonló a helyzet, talán egy picit annyival érzem másnak, hogy ott több éve játszanak együtt, talán egy picit könnyebb a helyzet visszarázódása. Ha önmagában a Szolnok elleni meccset nézzük, természetesen ennek a szezonnak az egyik legfontosabb mérkőzése, de az is tény és való, hogy tíz nap alatt lesz megint négy mérkőzésünk, abból is vannak olyan tétmérkőzések, mint a Miskolc, ami nekünk ugyanúgy szintén élet-halál mérkőzés, mint a Szolnok. Sőt talán azt mondhatom, hogy a Magyar Kupa tekintetében talán fontosabb is. Bár nyilvánvalóan fontos, hogy a Szolnokkal milyen mérkőzést tudunk játszani” vázolta az Fradi-média kamerája előtt Varga Zsolt vezetőedző.

A Fradi olimpiai bajnok irányítója, Varga Dániel így fogalmazott: „Két héttel ezelőtt majdnem sikerült, de ha nézzük a jó oldalát, a meccs képes alapján kijelenthetjük azt, hogy nem vagyunk gyengébbek, mint a Szolnok. A két csapat közel azonos erőt képvisel. Most a következő hónapokban az fog dönteni, hogy ti tud jobban fejlődni önmagához képest mind taktikailag, mind fizikailag, egyáltalán vízilabdában. Ennek lesz egy ilyen felmérője ez a mostani szombati meccs. Mondhatom, hogy két szupercsapatról van szó ilyen értelemben, magyar, külföldi kiemelkedő játékosok vannak mindkét csapatban. Annak ellenére, hogy a Szolnok nagyon látványos és gyors, modern vízilabdát játszik, azt gondolom, hogy egyszerű vízilabdát játszik, egy-egy meglepő fogást alkalmazhatnak meccsenként. Szerintem ez ránk is jellemző. Szakmailag ez lehet egy csemege, de nem azért, mert olyanokat látnak a nézők, vagy a szakértők, ami nagyon váratlan lenne, hanem azért, mert ami szükséges a mai vízilabdában, azt nagyon magas szinten tudja mindkét csapat művelni. Az fog nyerni szombaton, aki ezt a magas szintű vízilabdát kisebb hibával jelenítni meg.”

A vendégek is kiemelten készülnek a meccsre természetesen, miként azonban Cseh Sándor kifejtette a szolnokiak weblapján: „Minden mérkőzés más, lehet, hogy ez teljesen más típusú meccs lesz. Nyilván egy fontos bajnoki mérkőzés, de mégis csak – idézőjelbe teszem – csak egy bajnoki meccs, aminek ráadásul a kiírás miatt nem is biztos, hogy lesz jelentősége, vagy nagy jelentősége. De nyilván ez nem jelenti azt, hogy nem fogunk rá készülni és nem szeretnénk jól szerepelni. Igaz ez még akkor is, hogyha azért a meccset megelőző egy- másfél hét az egy kicsit máshogy telt, mint általában egy ilyen rangadó előtt, hiszen azért azt is látni kell, hogy amennyiben a Honvéd ellen be tudunk jutni a Magyar Kupa négyes döntőjébe, akkor év végéig nekünk már nincsen lehetőségünk edzésre, tehát azért edzettünk is most.”

Kis Gábor, a csapat olimpiai bajnok centere felkészült mindenre: „Úgy gondolom, hogy ez még sokkal keményebb meccs lesz, mint az. Mert mindenki kicsit feltérképezte a másik csapatot, ezért aki kikapott, az meg akarja mutatni, hogy ez nem úgy van és ez a bajnokság nem a Szolnokról szól. A Szolnok meg nyert és meg szeretné mutatni, hogy ez nem egy mérkőzés volt, és ez nem véletlen. Ezért mi még jobban akarunk nyerni, mint akkor. Szóval az, hogy mi is elhiggyük, hogy meg tudjuk torolni a Ferencvárosnak azt a célját, hogy levált minket az elmúlt három év teljesítményéről, ahhoz az kell, hogy nyerjünk. És biztos vagyok benne és érzem is a csapaton azt, hogy borzasztóan várjuk ezt a mérkőzést és nagyon kemény meccsre számítok.”

A csoportban még három, várhatóan szintén izgalmas csatára van kilátás: a Kaposvár Debrecenben igyekszik javítani, a Vasas és a BVSC irtó fontos partit vív a felsőházba jutás szempontjából, míg az UVSE és az AVUS az első győzelmére hajt egymás ellen. A mérkőzések az 1948-as londoni olimpia ezüstérmes csapatának 92 évesen elhunyt játékosa, Holop Miklós emléke előtt adózva egyperces gyászszünettel kezdődnek.

E.ON férfibajnokság, alapszakasz, 7. forduló, A-csoport
2017. november 18., szombat

Debrecen–Kaposvári VK, 17:30
FTC-PQS Waterpolo–Szolnoki Dózsa, 17:45 – Tv: M4 Sport
VasasPlaket–BVSC-Zugló, 18:00
UVSE–AVUS, 18:45

Az állás
1. Szolnok 21 (7 mérkőzés)
2. FTC 12 (4 mérkőzés)
3. BVSC 12
4. Vasas 10 (5 mérkőzés)
5. Debrecen 6
6. AVUS 3
7. UVSE 1
8. Kaposvár 0
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
szolnok
ftc