cover image
Egyéb

Sebességnövelő válogatott edzések

2017. november 13. 13:17

Märcz Tamás szövetségi kapitány hétfőtől keddig három tréningen teszteli a játékosokat, mint elmondta, a cél az extrém intenzitás elérése.

Miután a keddi Világliga-nyitányon férficsapatunk szabadnapos, Märcz Tamásnak és stábjának hétfőn és kedden összesen három edzésen nyílik alkalma tesztelni a válogatott játékosokat. Mint korábban beszámoltunk róla, a szövetségi kapitány az előző, úgynevezett „fiatal kerete” után ezúttal komplettebb névsort állított össze, például számíthat az élcsapatok játékosaira is. A közölt 21-es névsor aztán eggyel bővült – a történet nem mindennapi: a BVSC Szőnyi úti uszodájának új medencéjében melegített a társaság, a kapusok Mátéfalvy Csabával készültek, a mezőnyjátékosokat a kapitány és segítője, Németh Zsolt úszatta kicsit, majd előkerültek a labdák is. Tekintettel arra, hogy Vogel Somának fájt az ujja, elővigyázatosságból nem állították a kapuba. Igen ám, de miután az előzetes terveknek megfelelően a szakvezetők három csoportra bontották az urakat – ezért is a nagy létszám –, és három kapura gyakoroltak, szükség volt még egy kapusra. A BVSC-uszoda minden zugát jól ismerő Märcz Tamás átsétált a nagymedencéhez, és nemes egyszerűséggel elkérte Szűcs Levente kollégájától a szintén edző vasutasok 23 esztendős játékosát, Szakonyi Dánielt. Átkísérte a másik medencéhez, voltaképpen izgulni sem volt ideje, máris egy Vámos Márton-bomba elé kellett odaállnia. S védett. Egyet, kettőt, sokat.

4Y3A9184.jpg„A hétvége tekintetében úgy gondoltunk, nem kockáztatjuk meg, hogy Vogel Soma a kapuba álljon, a műhelymunkát végezte. Már vasárnap este számoltam azzal a lehetőséggel, hogy Szakonyi Dánielt áthívom majd a mellettünk lévő medencéből, tudtam, hogy itt edzenek, és régóta figyelem őt, tehetséges, dinamikus kapusnak tartom, jó néhány mérkőzésen bizonyított a BVSC-ben. Nagy segítséget tesz nekünk, hogy ezen a három edzésen számíthatunk rá” – mondta Szakonyi Dániellel kapcsolatban Märcz Tamás, aki már korábban is kacérkodott a BVSC-kapus behívásával, avagy úgymond nem a semmiből került oda a legjobbak közé, még ha vitathatatlan is, jókor volt jó helyen.

4Y3A9181.jpgA szövetségi kapitány az edzésről (amelyen aztán két kapura játszottak a játékosok, s mindig az egyik kis csoport „pihent”), a következő tréningekről így fogalmazott: „Több klubedzővel is konzultáltam, akik érdeklődtek, milyen típusú edzéseket tartunk ezen a két napon. Elmondtam nekik, hogy valamilyen szinten igyekszem illeszkedni a klub első hétköznapjaihoz, ennek szellemében állítottuk össze a programot. Volt egy úgynevezett átmosó úszóedzés az elején, majd labdatechnikai gyakorlatok következtek. A center-bekk képzés során Németh Zsolt vezényletével elsősorban a védőkre volt ezúttal kihegyezve. Majd fór-hátrányt gyakoroltunk, azt is úgy, hogy a fór dinamikáját, sebességet igyekeztünk fejleszteni. Nem mindenki találkozik a klubmeccsein ezzel a sebességgel, az lenne a cél, hogy folyamatosan szokjanak hozzá ezek a játékosok is, hiszen nemzetközi szinten erről szól a vízilabda. Erről szól majd a következő két edzésünk is, a sebesség, az intenzitás extrém magas lesz – így, hogy háromszor hét játékos van a keretben, az egyik hetes mindig pihenő pozícióban van.”

Férfiválogatott, keretedzés – 2017. november 13-14., Budapest
A meghívottak:
Kapusok: Csoma
Kristóf (Miskolc), Nagy Viktor (Szolnok), Szakonyi Dániel (BVSC), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Eger), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Burián Gergely (Vasas), Erdélyi Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (Eger), Kovács Péter (BVSC), Lőrincz Bálint (Eger), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Nagy Ádám (Miskolc), Salamon Ferenc (OSC), Sedlmayer Tamás (FTC), Török Béla (BVSC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)

Vízilabda hírek
märcz tamás
Férfi válogatott