cover image
Egyéb

A Honvéd negyedik győzelme

2017. november 11. 18:50

Az E.ON férfibajnokság B-csoportjában az elhalasztott mérkőzésen Vad Lajos együttese a Tatabánya ellen nyert 9–5-re.

Az E.ON férfibajnokság B-csoportjában pótolták a 6. fordulóból betegség miatt elhalasztott meccset: a Honvéd 9–5-re győzte le a Tatabányát. Francsics Dániel büntetőből szerzett góljával (kiharcolta Szentesi Ádám) a vendégek vezettek, ám Simon Roland, Gyárfás Tamás és Kiss Bálint góljaival már az első negyedben fordított a házigazda. Decker Attila és Jászberényi Gábor is jól védett, Szivós Márton két névnapi találattal segítette csapatát, nem tudott közelebb férkőzni a Tatabánya, amelyben Francsics emelhető ki. Vad Lajos együttese győzelmével 12 pontos, és harmadik a csoportban.

„Maximálisan elégedett vagyok a csapatom teljesítményével. Bár sok hibát vétettünk, benne volt, hogy két hetet pihentünk, előtte pedig őrült tempót diktáltunk, szerda-szombat-szerda-szombat ritmusban. Nehéz volt felpörgetni a társaságot, de sikerült, hiszen intelligens játékosokról van szó. Úgy érzem, hogy játékintelligenciában ma nem voltunk rosszak, és akaratban is sikerült felülmúlnunk a tatabányaiakat. Nagyon örülök a győzelemnek!” – értékelt Vad Lajos.

„Sajnos alulmaradtunk, nem tudtunk felvenni a versenyt a Honvéddal. Küzdöttünk, de nem eléggé” – fogalmazott Zantleitner Tamás, a Tatabánya vezetőedzője.

E.ON Férfibajnokság, alapszakasz, 6. forduló
B-csoport
RacioNet-Honvéd–Tatabánya 9–5 (3–1, 2–1, 1–1, 3–2)
Gólszerzők:
Szivós 2, Simon A. 2, Gyárfás 2, Simon R., Kiss B., Balakirev, ill. Francsics 4, Kolarik
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A forduló további eredményei (november 4.)
ZF-Eger–PannErgy-Miskolci VLC 8–4
A-Híd-OSC-Újbuda–ContiTech-Szeged 15–1
PVSK-Mecsek Füszért–Metalcom-Szentes 8–3

Az állás: 1. Eger 18, 2. OSC 15, 3. Honvéd 12, 4. Miskolc 9, 5. Pécs 7, 6. Tatabánya 7, 7. Szentes 3, 8. Szeged 0
Vízilabda hírek
honvéd
tatabánya