cover image
Egyéb

Euro Kupa: négygólos miskolci siker a negyeddöntőben

2017. november 8. 19:47

Míg a Ferencváros csapata az orosz Sintez Kazany otthonában ugrott medencébe, és tett nagy lépést az Euro Kupa elődöntője felé, addig a negyeddöntő másik magyar résztvevője, a Miskolc hazai környezetben feszült egymásnak az orosz Szpartak Volgograd együttesével. Sike József tanítványai négy góllal múlták fölül a vendégeket.

Az oroszok a Bajnokok Ligájából "érkeztek" az Euro Kupába legjobb nyolcas mezőnyébe (a harmadik selejtezőkörben, az OSC-vel szemben véreztek el). A borsodiak fedélzetén két meccses eltiltást követően újra ott volt az MVLC egyik kulcsembere, az amerikai Alex Bowen, míg a franciaországi EK-selejtezőn szemsérülést szenvedett, kiütött Vadovics Viktor továbbra is hiányzott.
 
Nos, a nemzetközi porondon újonc Sike-legénység kiválóan pótolta az ifjú Vadovicsot, méghozzá a miskolci kispadra visszatérő és öt találatig meg sem álló Alex Bowen vezérletéve! A házigazdák már az első játékrészben nagy lépést tettek a győzelem felé, hiszen míg a Miskolc Berta József, Misics, Kuzmenko és Bowen közreműködésével négyszer is eredményesnek bizonyult, addig a Volgogradnak egyszer sem sikerült betalálnia a vendéglátók kapujába.

A második játékrész már szorosabb nyolc percet hozott (3-2), a harmadikat pedig az oroszok húzták be (2-3), az utolsó, 3-3-as negyeddel eldöntötte a mérkőzést a Miskolc.
 
"Az első felvonás után négygólos előnyünk van az orosz bajnokcsapattal szemben. Voltak olyan periódusai a mérkőzésnek, amikor akár végérvényesen is eldönthettük volna a párharcot, de nagyon jól kapaszkodtak a vendégek, ilyen a sport! Oroszországban nem vár ránk könnyű visszavágó, de mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy kiharcoljuk az elődöntőbe jutást!" - összegzett a lefújást követően a miskolciak vezetőedzője, dr. Sike József
 
A visszavágó, második derbit december 9-én, Ororszországban vívják a csapatok!
 
Férfi Euro Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés 
PannErgy-Miskolci VLC–Szpartak Volgorad (orosz) 12-8 (4-0, 3-2, 2-3, 3-3)
Gólszerzők: Bowen 5, Misics 3, Nagy Á., Kuzmenko, Berta J., Dőry F., ill. Khalturin 5, Andryukov, Shaikhutdinov, Agarkov
(A teljes jegyzőkönyv: itt)

További mérkőzések
Sintez Kazany (orosz)–FTC-PQS Waterpolo 8–16 
Crvena Zvezda (szerb)–SM Verona (olasz) 5-10 
Jadran Split (horvát)–CN Marseille (francia) 10-11
Vízilabda hírek