cover image
Egyéb

Szolnok: címvédőhöz méltóan

2017. november 8. 19:31

Cseh Sándor együttese a szezon első hazai BL-meccsén 15–3-ra győzte le a román Steaua Bucuresti együttesét.

Cseh Sándor óvatos duhaj, felhívta játékosai figyelmét a Steaua várható ellenállására, ugyanakkor természetesen így is biztos győzelmet várt csapatától. A román együttes BL-bemutatkozásán valóban sokáig jól tartotta magát az Eger ellen, s végül a 8–3-as vereség is a vállalható kategóriát jelentette számára.

Nos, Szolnokon aztán hamar megérezhette, milyen az elit szinte, hiszen a hazaiak az edzői kívánalmaknak megfelelve határozott, kemény védekezéssel álltak oda a meccshez, A lehetőséget kapó Kardos is jól állt a lábán. És jöttek a gólok is: sorrendben Zalánki, Bátori, majd Alekszics köszönt be akcióból. Az első negyed végül 4–0-val zárult, hiszen Zalánki újra hozzászólt a partihoz.

A második negyedet aztán némi meglepetésre lehozták a vendégek 2–2-re – de nem sokáig örülhettek, mert a Szolnok a harmadikban ismét húzott egyet a nadrágszíjon… Az 5–0-s szakasz egyszersmind teljesen szétnyitotta a meccset, pillanatig sem volt kérdéses, szoros lesz-e a vége.

A záró menetben tovább növelte előnyét a címvédő, a közönségnek is játszott, s végül 15–3-ra győzött. „Jól védekeztünk, Kardos Gergő ezúttal is jól védett. Voltak hibák, összességében azonban jó volt” – értékelt Cseh Sándor.

Férfi Bajnokok Ligája, főtábla, 2. forduló
B-csoport
Szolnoki Dózsa–Steaua Bucuresti (román) 15–3 (4–0, 2–2, 5–0, 4–1)
Gólszerzők:
Alekszics 4, Zalánki 3, Younger 2, Csuk 2, Gocics, Bátori, Jansik D., Fülöp, ill. D. Filipovics, Chioveanu, Murisic
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További mérkőzések
ZF-Eger–Pro Recco (olasz) 4–6
Spandau 04 Berlin (német)–CN Sabadell (spanyol) 11–8
AZC Alphen (holland)–Jadran Herceg Novi (montenegrói) 7–14
Vízilabda hírek
szolnok
bl