cover image
Egyéb

Fél lábbal már elődöntős az FTC!

2017. november 8. 17:00

Varga Zsolt csapata az Euro Kupa negyeddöntőjének első felvonásán 16–8-ra nyert az orosz Kazany otthonában, így a decemberi második mérkőzés formalitásnak tűnik.

Tudjuk, hogy az FTC egyértelműen Bajnokok Ligája-szintű csapat, minden bizonnyal ott is a legjobbakkal harcolna – nos, mindez az Euro Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén is bebizonyosodott.

Varga Zsolt csapata azzal a Kazannyal játszott, amellyel az előző idény BL Final Six-be jutó együttese, a Brescia bizony alaposan megszenvedett a mostani BL-selejtezőben. Nos, a ferencvárosiak esetében szó sem volt szenvedésről, sokkal inkább határozott, magabiztos játékról. Úgy vezetett a nagyszünetben 6–1-re az Euro Kupasorozat címvédője, hogy góljait más-más pólós szerezte, avagy csapatként funkcionált a társaság. A jelentések szerint – az egy kapott gól is mutatta – a védekezés és Gárdonyi András kapusprodukciója is kimagasló volt, így pedig nem lehetett esélye az oroszok alakulatnak.

Nagyszünet után jöttek az első duplázók, Varga Dénes, Nikola Jaksics, majd Vámos Márton, a különbség nőtt, nem voltak egy súlycsoportban a felek. A Szolnok ellen vívott Európai Szuperkupa-meccs után a Kazany nem okozott gondot a csapatnak, így fél lábbal már az Euro Kupa elődöntőjében a csapat, a második mérkőzés (december 9., Népliget) formalitásnak tűnik.

Férfi Euro Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Sintez Kazany (orosz)–FTC-PQS Waterpolo 8–16 (0–3, 1–3, 3–6, 4–4)
Gólszerzők:
Marzouki 3, Magomaev, Stepanyk, Ryzhov-Alenichev, Giniyatov, Zakirov, ill. Varga Dénes 4, Vámos 3, Jaksics 3, Nikics 2, Manhercz, Varga Dániel, Jansik Sz., Mitrovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További mérkőzések
Crvena Zvezda (szerb)–SM Verona (olasz) 5–10
PannErgy-Miskolci VLC–Szpartak Volgorad (orosz) 12–8
Jadran Split (horvát)–CN Marseille (francia) 10–11

A 2. mérkőzéseket december 9-én rendezik.
Vízilabda hírek
euro kupa
ferencváros
ftc
fradi