cover image
Egyéb

Miskolc, FTC: orosz feladat

2017. november 8. 12:37

A borsodiak hazai medencében a Volgograd, a fővárosiak idegenben a Kazany ellen játsszák az Euro Kupa negyeddöntőjének első felvonását.

A Bajnokok Ligája-forduló mellett érdemes az Euro Kupára is figyelni ma délután/este, hiszen a sorozat már a negyeddöntőnél tart. Mindkét magyar induló magabiztosan vette az eddigi akadályokat, ám vitathatatlanul most jön az eddigi legnehezebb feladat.

A nemzetközi porondon újonc létére szépen lépegető Miskolc hazai medencében fogadja a Szpartak Volgograd együttesét. Az oroszok a BL-ből „érkeztek”, hiszen a 3. selejtezőfordulóban az OSC ellen maradtak alul – a felvételeket dr. Sike József vezetőedző természetesen kielemezte, nem véletlenül mondta, hogy „Kemény küzdelemre számítok.” A szakvezető számíthat a két utolsó bajnokin eltiltott kulcsjátékosára, az amerikai Alex Bowenre, ugyanakkor továbbra is maródi az EK-selejtezőn szemsérülést szenvedett, kiütött Vadovics Viktor.

Az FTC kompletten hétfőn kelt útra Kazanyba, ahol magyar idő szerint 16 órától játszik. Varga Zsolt együttese szombaton óriási meccset vívott a Szolnokkal az Európai Szuperkupáért, az ötösökkel szemben elveszített parti így nem csak fizikailag, lelkileg is kivett a csapatból. Ám a szakember tudja, játékosai profik, túlteszik magukat a fájó vereségen – ráadásul tíz nap múlva bajnoki meccsen lehetősége lesz a zöldeknek újra megmérkőzi a Szolnokkal. De addig is itt van a Kazany elleni feladat első része, ami nem feltétlenül ígérkezik könnyűnek, elvégre az oroszokkal a Brescia is megszenvedett a BL-selejtezőben, nehezen, egyetlen góllal tudott csak ellene a főtáblára kerülni.

Férfi Euro Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Sintez Kazany (orosz)–FTC-PQS Waterpolo. 16:00
Crvena Zvezda (szerb)–SM Verona (olasz), 17:30
PannErgy-Miskolci VLC–Szpartak Volgorad (orosz), 19:30
Jadran Split (horvát)–CN Marseille (francia), 20:00

A 2. mérkőzéseket december 9-én rendezik.
Vízilabda hírek
ftc
miskolc
euro kupa
ek