cover image
Egyéb

Mert a vízilabda örök

2017. november 4. 11:13

Kettős Európai Szuperkupa-meccs a felújított Komjádi-uszodában: 15:45-től Kirishi–UVSE női-, 18:15-től Szolnok–FTC férfimeccs a serlegért. Erre mondják, nagy show lesz! Ezúttal szubjektív néztük a dolgok mögé.

„Mivé lett a világ?” – szól a klasszikus, pedig voltaképpen az Európai Szuperkupa felvezetése kapcsán sem tett mást a halandó, mint kereste, kutatta az érdekességeket. Hogy ez nagy többségben – tisztelet a kivételnek – végül a Varga Dénes, Vámos Márton kettős pikánsnak tetsző helyzeténél kulminálódott, borítékolható volt, hiszen kétség kívül a sportág két kiemelkedő klasszisáról van szó, akik amúgy a sportban megszokott szituációban kerülnek éppen reflektorfénybe. Ugyanakkor villámgyorsan érdemes rögzíteni: ezen felül is számos megragadó példát emelhetnék ki, rajtuk kívül is a játék nagyágyúi ugranak majd medencébe, tulajdonképpen végigmehetnénk sorra a két együttes tagjain, kivétel nélkül mindenkinél megtalálnánk azt a pontot, amelyhez, bátran ragaszthatnánk a „Na, ez pikáns lesz!” jelzővel megtámasztott mondatot.
Egyszerűbben: érdekes meccs lesz.
Érdekes meccs, amely előtt sikerrel vették az első akadályt a felek, lévén a „Mi várható?” kérdésözönt, így, a szezon elején, az első igazán komoly nekirugaszkodás előtt bizony nem lehetett egyszerű megválaszolni, Gerendás Györgyén kívül, huh, de nagy sziporkával nem igen találkoztunk – és nem azért, mert a pólósok a sablon mögé bújnának, hanem pusztán valóban, az első derbi előtt nehéz okosat mondani.
Majd a vízben, ugye.
A szurkolók, a vízilabda szerelmesei, álljanak bármelyik oldalon, érezhetően ki vannak éhezve a nagy attrakciókra, a nyári, felejthetetlen performanszok tovább fokozták a lelkesedést, félretéve minden félreteendőt, meggyőződésünk, a Komjádiban, vagy éppen a televíziók előtt közösen állapítjuk majd meg: erről van szó, ezért szeretjük a vízilabdát!
S ne feledjük, a várva várt férfiparti előtt (tekintettel a szereposztásra, biztos magyar csapathoz kerül a trófea, ami azért szívmelengető érzés, egyúttal kristálytisztán jelzi a honi bajnokság erejét, értékét) a hölgyeknél az Euroliga-győztes orosz Kirishi ellen száll harcba a LEN-kupagyőztes UVSE, kedvencek, válogatott klasszisok sora mutatja be tudását, ergo a hazánk és a vízilabda viszonylatában a „Mivé lett a világ?” speciel semmit sem változott.
Hogy ne bújunk feltétlen pátoszok mögé: ez a mi becsípődésünk.

Vízilabda hírek
jegyzet
szuperkupa