cover image
Egyéb

FTC: trónkövetelő szerepben

2017. november 3. 19:49

Varga Zsolt: „A lényeg, hogy az adott pillanatokban, a legfontosabb mérkőzéseken tudjon egy csapat letenni valami jót az asztalra, így nyugodtan mondhatom, az Európai Szuperkupa ezen fontos pillanatok közé tartozik.” Szombaton Szolnok–FTC a Komjádi-uszodában!

Tekintettel arra, hogy minden edző a szezon előtt összerakja a következő hónapokat, egyúttal meghatározza a remélt fejlődés útját, adja magát a kérdés Varga Zsolthoz is: most vajon ott tart csapata, ahol tervezte? Vagy erre csak a Szolnok elleni meccs után lehet érdemben válaszolni?

„Sokkal könnyebb lesz erre a kérdésre a mérkőzés után válaszolni – fogalmazott az FTC szakvezetője. – Könnyebb, mert ilyen szintű ellenféllel szemben még nem találkoztunk a szezonban. Egerben voltunk a héten, kétkapus edzőmeccset vívtunk, annak nem volt jó képe, bevallom, ám nem szeretnék ebből kiindulni, sőt nem is szabad. Már csak azért sem, mert vitathatatlanul elképesztő fizikális munkán vannak túl a játékosaink, és tényes való, mindegyikük komolyan, férfiasan beleállt a munkába, pedig jócskán akadtak határterhelések.”

Sydneyi olimpiai bajnokunk elképzelése szerint az elmúlt két hónap brutális munkája mostantól kamatozik majd, mint említette: „A célunk, hogy fizikálisan egész évben topon legyünk, hogy az ilyen meccseken óriási iramot tudjunk diktálni. A Szolnok ellen meg kell ragadni minden lehetőséget, erre készülünk.”

MVLSZ_FTC_Split_Euro_kupa_ffi_20171014_Madar_David_011.jpgA Népligetben nem titkolják, az Euro Kupában a címvédés, a magyar bajnokságban és kupában minimum a döntőbe jutás a cél – mint szóba kerül, az Európai Szuperkupa elhódítása első lépcsőfok lehet mindezekben: „A munkát úgy fókuszáltuk, hogy mostanra érjük el azt a formát, ami az elkövetkezendő sűrű időszakban szükséges. A csúcsforma? Ez megint nehéz kérdés, mert egy csapat formája egy szezonon belül többnyire hullámzik, az egész év tekintetében lehet majd megállapítani, melyik volt a csúcs. A lényeg, hogy az adott pillanatokban, a legfontosabb mérkőzéseken tudjon egy csapat letenni valami jót az asztalra, így nyugodtan mondhatom, az Európai Szuperkupa ezen fontos pillanatok közé tartozik. Hiszen ne feledjük, trónkövetelők vagyunk, akik le akarják taszítani a királyt.”

A fizikális rész mellett természetesen taktikailag is „összetették” a Fradit, miként Varga Zsolt megfogalmazta: „Mindenki tudja, mi a dolga, elvben senkit sem érhet meglepetés. Mindenki fontos láncszeme a csapatnak, azok is, akik nem feltétlen lőnek majd gólokat, hanem elvégzik a szükséges mezőnymunkát. Megvannak azok a játékosaink, akik nehéz helyzetekben főszereplők kell, hogy legyenek. A munkamegosztás megfelelőnek érzem, bár értelemszerűen még alakulunk. Jó hangulatú meccs vár ránk, beszéltünk is erről csapatszinten, magam is izgatottan várom az egészet.”

Európai Szuperkupa, 2017. november 4., szombat, Komjádi-uszoda
A program
15:45
– Női Európai Szuperkupa: Kirishi (orosz)–UVSE
18:15 – Férfi Európai Szuperkupa: Szolnoki Dózsa–FTC-PQS Waterpolo
Vízilabda hírek
ftc
szolnok
európai szuperkupa
uvse
tex.hu
varga zsolt