cover image
Egyéb

Szolnok: a váz megvan, a többi még alakul

2017. november 3. 18:59

Cseh Sándor: „A nagy részét összeraktuk annak, amit szeretnék, ez a meccs, illetve az elkövetkezendő egy-két hónap arra kell, hogy megtaláljuk az utolsó öt másodpercekben azt, ami a legjobban fekszik a csapatnak.” Szombaton Európai Szuperkupa a Komjádi-uszodában!

Tekintettel arra, hogy minden edző a szezon előtt összerakja a következő hónapokat, egyúttal meghatározza a remélt fejlődés útját, adja magát a kérdés Cseh Sándorhoz is: most vajon ott tart csapata, ahol tervezte? Vagy erre csak az FTC elleni meccs után lehet érdemben válaszolni?

A Bajnokok Ligája-győztes, magyar bajnok és kupagyőztes szakvezetője nem késett soká a válasszal: „Nem csupán döntő van a világon, eddigi is játszottunk meccseket, volt köztük Bajnokok Ligájában idegenbeli is, amelyek után elmondható, eljutottunk egy szintre, ami azért nem olyan rossz. A nagy részét összeraktuk annak, amit szeretnék, ez a meccs, illetve az elkövetkezendő egy-két hónap arra kell, hogy megtaláljuk az utolsó öt másodpercekben azt, ami a legjobban fekszik a csapatnak. A nagy váz megvan, a komoly meccsek alakítják majd a többit.”

Cseh Sándor a kérdéshez „csatolt” kérdés kapcsán elárulta még, hogy az érzései általában sohasem pozitívak, lévén egy edzőnek arra kell készülnie, hogy nem megy a játék, így nem értheti meglepetés. Ami ezúttal megzavarta az érzéseket, az néhány napokban „becsúszott” betegség, momentán még nem is tudja pontosan, kiket tud majd csatába küldeni.

„Sok döntőt játszottunk az elmúlt években, ami egyfajta rutint ad, ám nem maszlag, hogy így a szezon elején ezzel a meccsel valamilyen szinten türköt kapunk magunk elé. Ugyanakkor egy-két nappal a mérkőzés előtt elvesznek ezek, előjön az az érzés, hogy mindegy milyen játékkal, milyen áron, de a döntőt megnyerjük. A nagy finálék persze általában a szezon végén vannak, bármi is lesz szombaton az eredmény, minden most kezdődik, ha pozitívan, ha negatívan alakul ez a mérkőzés, biztos jót tesz a csapatnak, mert reagálni kell bizonyos helyzetekre” – tette hozzá a mester, aki elárulta, a helyszínhez, a Komjádi-uszodához egyelőre nem túl erős a kötődése.

011_MVLSZ_BENU_Kupa_Szolnok_UVSE_ffi_20170923_Madar_David_010.jpg„Gyerekkoromban sokat játszottam a Komiban, ám sem játékosként, sem edzőként nagy, emlékezetes csatákat nem éltem ott meg. Inkább jut eszembe, hogy nehezen lehetett bejutni, öltözőt találni. Nincs olyan kötődésem, mint mondjuk csapatomból Nagy Viktornak” – mondta, és jól tudja, egy Európai Szuperkupa-győzelemmel ez is változhat.

A felvezetésekben hetek óta szinte mindenhol téma a Varga Dénes, Vámos Márton duó Ferencvárosba igazolásával kialakult pikáns helyzet – nem sokan teszik hozzá, hogy egy szezonnal ezelőtt Madaras Norbert, Varga Dániel és Stefan Mitrovics is Szolnokról igazolt a Népligetbe. Cseh Sándor megerősíti, „Dumi és Marci emblematikus alakjai voltak a tavalyi Szolnoknak, ám amikor arról beszélünk, melyik csapat az összeszokottabb, érdemes figyelembe venni, hogy az említett játékosok is mennyire sokat voltak a vízben nálunk, azaz a Fradiban is hosszú ideje kialakult játékoskapcsolatokról beszélhetünk. Az a Szolnok, amely harmadik lett a Bajnokok Ligájában, ugyanolyan szinten volt, mint a győztes csapatunk – ne felejtsük, az elődöntő végén öngóllal veszítettünk, majd sikerült felállni a padlóról, és magabiztosan legyőzni a Reccót. Ez minden fizikailag, mint emberileg hatalmas tett volt – nos, ebből a csapatunkból vannak most öten a Fradiban.”

És ezzel voltaképpen el is jutottunk az alapvetéshez: minden szempontból nagy meccs vár a felekre 18:15-től a Komjádi-uszodában!


Európai Szuperkupa, 2017. november 4., szombat, Komjádi-uszoda
A program
15:45
– Női Európai Szuperkupa: Kirishi (orosz)–UVSE
18:15 – Férfi Európai Szuperkupa: Szolnoki Dózsa–FTC-PQS Waterpolo


Vízilabda hírek
ftc
szolnok
európai szuperkupa
uvse
tex.hu
cseh sándor