cover image
Egyéb

A vízilabda ünnepe lesz a Komjádi-uszodában

2017. november 3. 13:41

Marco Birri, a LEN igazgatója, Nemcsik Balázs, az MVLSZ ügyvezetője, és a csapatok képviselői is egyetértettek abban, hogy szombaton fantasztikus hangulatban fantasztikus meccsekre van kilátás. Avagy Kirishi–UVSE és Szolnok–FTC Európai Szuperkupameccsek következnek!

A Grand Hotel Margitsziget Béla-teremben a hivatalos sajtótájékoztatóval voltaképpen a célegyenesbe érkeztünk, már csak egy nap választ el bennünket attól, hogy megtudjuk, melyik női- és férficsapat szerzi meg 2017-ben az Európai Szuperkupát. A helyszín a Komjádi uszoda lesz szombaton, amikor is 15:45-től az Euroliga-győztes orosz Kirishi és a LEN-kupagyőztes UVSE játszik a női serlegért, majd 18:15-től a Bajnokok Ligája-győztes Szolnok és az Euro Kupagyőztes FTC mérkőzik egymással a férfi trófeáért.

Marco Birri, a vizes sportokat összefogó európai szövetség (LEN) igazgatója elmondta, teljesen logikus volt, hogy Budapest ad otthont az eseménynek, ugyanis a város először a Bajnokok Ligája hatos döntőjében, majd a világbajnokságon is fantasztikus házigazda volt, ráadásul Európa – vagyis a világ – legjobb négy csapata közül három magyar. Hozzátette, ez egyfajta ünnepe az előző idénynek, majd megjegyezte, az elmúlt szezon megmutatta, folyamatosan fejlődik a vízilabda, s egyre több nézőt vonz.

Ezt erősítette meg Nemcsik Balázs, a Magyar Vízilabda Szövetség ügyvezetője, aki kiemelte: olyan körítést próbálnak majd a Komjádi-uszodába varázsolni, amely rendkívül ritka, s reméli, ez egyfajta újraavatása lesz a nemrégiben felújított létesítménynek. „A fantazstikusan sikerült Bajnokok Ligája Final Six során 25 ezer szurkolót sikerült az uszodába kicsalni a három nap alatt, ami nézőcsúcs, arra törekszünk most is, hogy Komjádi-uszoda is megteljen. A helyszín abszolút tudatos választás, hiszen a magyar póló egyik kultikus uszodája, amelyet nagyon szépen felújítottak, érdemes odavinni ilyen eseményeket” – tette hozzá, megemlítve, hogy a jegyek nagyon jól fogytak, már csak az utolsó száz darab érhető el – mindez ezen a felületen.

Benczur Márton, az UVSE vezetőedzője elmondta, az ilyen mérkőzések motiválják igazán a játékosokat, hiszen nagy címért játszhatnak. A szakember elmondta, az orosz csapat keretében nem történt jelentősebb változás, így alapozhatnak a tavaly velük vívott felkészülési mérkőzésre. Hozzátette, megnézték az Euroliga döntőjének felvételét, ráadásul az együttes gerincét a magyarok által jól ismert orosz válogatott adja, így több ismerős „pároskapcsolat” is lesz majd a medencében.

MVLSZ_LEN_Szuperkupa_Sajtotajekoztato_20171103_Madar_David_011.jpgAz UVSE csapatkapitánya, Csabai Dóra megemlítette: „Jól ismerjük az ellenfelet, összeszokott, nagyon jó csapat, de mindent megteszünk, hogy legyőzzük. Így, november elején még senki sincs csúcsformában, ezért nehéz is lenne megfogalmazni, hogy mi várható a meccsen. Az biztos, hogy nálunk hiányzik sérülés miatt Takács Vivien, és az amerikai Maggie Steffens sincs még velünk, de így sem vagyunk esélytelenek.”

Alekszander Kabanov, az oroszok vezetőedzője szűkszavúan annyit mondott, fel vannak készülve a mérkőzésre, amelyet meg akarnak nyerni. Jevgenyija Szoboljeva csapatkapitány hozzátette, sokat játszottak a magyar válogatottal, amely az UVSE gerincét adja.

A férfiaknál 18.15 órától a Szolnok története során először, míg a Ferencváros 1978 és 1980 után harmadszor hódíthatja el a trófeát. Az összecsapás érdekessége, hogy ebben a szezonban már az Eurokupa-győztes Ferencvárost erősíti a Szolnokkal az előző idényben Bajnokok Ligája-győztes Varga Dénes, valamint Vámos Márton. A fővárosiak kerete mellettük szerb olimpiai bajnokokkal, Slobodan Nikiccsel és Nikola Jaksiccsal erősödött.

MVLSZ_LEN_Szuperkupa_Sajtotajekoztato_20171103_Madar_David_013.jpgKósz Zoltán, a Szolnoki Dózsa-Közgép másodedzője elmondta, két hónapja folyik a munka a csapatnál, nem játszottak még sok mérkőzést, ráadásul egyelőre senki sem tudta megnehezíteni a dolgukat, így a fővárosiak elleni összecsapás lesz az első éles ütközet, s egyben a szezon eddigi legfontosabb találkozója.

Varga Zsolt, az FTC-PQS Waterpolo vezetőedzője ugyanúgy kiemelte, hogy ez lesz az első igazán nehéz meccsük, ahol le tudják mérni, hol tart a csapat. „Mi vagyunk a trónkövetelők, akik megpróbálják lépésről lépésre letaszítani a királyt” – fűzte hozzá a szakvezető.

MVLSZ_LEN_Szuperkupa_Sajtotajekoztato_20171103_Madar_David_015.jpgMadaras Norbert, a zöld-fehérek csapatkapitánya megjegyezte, kemény felkészülésen vannak túl, biztos benne, hogy a szombatinál fognak még jobban is játszani a szezonban, ennek ellenére ez az első trófea, amit megnyerhetnek, és el is akarják hódítani.

Európai Szuperkupa, 2017. november 4., szombat, Komjádi-uszoda
A program
15:45
– Női Európai Szuperkupa: Kirishi (orosz)–UVSE
18:15 – Férfi Európai Szuperkupa: Szolnoki Dózsa–FTC-PQS Waterpolo

Vízilabda hírek
ftc
szolnok
európai szuperkupa
uvse
tex.hu