cover image
Egyéb

Benczur Márton: „Óriási siker lenne!”

2017. november 2. 8:11

Az UVSE vezetőedzője elárulta, hetek óta a szombati, Kirishi elleni Európai Szuperkupa-meccsre készül csapata, amely még nem komplett, ám így sem esélytelen a trófeára. Jegyek a nagy napra, amelyen Szolnok–FTC férfimeccset is rendeznek a kupáért: tex.hu

Edzés edzés hátán, kétkapus tréning Bíró Attila fiatal válogatott keretével, a héten már videózás is – készül, nagyon készül az UVSE a szombati Európai Szuperkupára! Aki ne tudná: a Komjádi-uszodában 15:45-től az Euroliga-győztes, válogatottakkal teletűzdelt orosz Kirishi ellen játszik a serlegért.

A kispadon az elmúlt esztendők sikeredzőjét, Áts Bertalant váltó, persze korábban is mellette dolgozó Benczur Márton vette át a stafétabotot – az izgalomnak nyoma sincs rajta. De a csapaton sem. Vajon a sűrű versenynaptárban hova helyezik a hangsúlyt?

„Nyugodtan mondhatom, az őszi szezon egyik, ha nem a legfontosabb mérkőzésére készülünk! – jelenti ki határozottan a vezetőedző. – A klubnak óriási siker lenne a győzelem, a magyar vízilabdának nemkülönben. Ennek megfelelően már jó ideje ezt helyeztük fókuszba, már a Magyar Kupa-selejtezős hétvégén is ennek jegyében játszottunk.”

MVLSZ_Noi_valogatott_edzes_UVSE_20171031_Madar_David_021.jpgTekintettel arra, hogy az említett MK-selejtezőt második helyen abszolválta a csapat, miután vereséget szenvedett a Dunaújvárostól, csúcsformáról még érthetően nem beszélhetünk – ugyanakkor nem árt rögzíteni, a biztos továbbjutás miatt sem kompletten állt fel azt UVSE a kupameccsre. De vajon hol tart a felkészülésben, mennyire alakul a csapat?

„Az edző mindig elégedetlen… – nyugtázza a vezetőedző. – Abban biztos vagyok, hogy a Komjádi-uszodában, több ezer ember előtt másként ugrik majd vízbe a társaság. Két játékosunk hiányzik: a sérült Takács Vivien mellett nem lehet velünk még ugye Maggie Steffens, aki az amerikai válogatottból is hiányozna, nemhogy egy klubcsapatból. A Kirishi komplettebben áll majd ki, mi tavasszal leszünk várhatóan teljesen egyben, ennek ellenére már most esélyünk van legyőzni. Nem szabad elfelejteni, hogy az Euroliga-győztese nem nagyon emlékszem, hogy kikapott volna a LEN-kupagyőztestől, éppen ezért ennek is eljött az ideje!”

SZUPERKUPAPLAKATok.jpgNe feledjék, a női mérkőzés után 18:15-től a férfiak is vízbe ugranak: méghozzá két magyar együttes játszhat a trófeáért! A BL-győztes Szolnok és a LEN-kupagyőztes FTC csatázik. Jegyek ezen a felületen még vásárolhatóak a nagy napra!
Vízilabda hírek
ftc
szolnok
európai szuperkupa
uvse
tex.hu