cover image
Egyéb

Budapesten sorsolják az Eb-selejtezőt

2017. október 31. 15:38

A LEN összekötve a szombati Európai Szuperkupa-meccsekkel, hazánkban tartja meg a jövő nyári, barcelonai Európa-bajnokságra kvalifikáló utolsó selejtezős sorsolást. Női-, illetve férficsapatunk mindezt a páholyból figyelheti, hiszen előbbi címvédő, utóbbi pedig bronzérmes volt Belgrádban.

A meglehetősen sűrű versenynaptárt válogatott szinten az évközi Világliga- és Európa Kupa-meccsek színesítik, majd júliusban (14-28.) Európa-bajnokság, szeptemberben (!), minden bizonnyal Berlinben Világkupa következik. Mondani sem kell, a magyar-válogatottak helye biztos az eseményeken, ám vannak, akik selejtezőkre kényszerülnek a kontinensviadal tekintetében.

A barcelonai esemény (amelyen a 2016-os, belgrádi Európa-bajnokság legjobb nyolc férfi, és hat legjobb női csapata selejtező nélkül indulhat) harmadik kvalifikációs körét 2018 februárjában és márciusában páros meccsekkel rendezik meg, a továbbjutók lehetnek majd ott a kontinensviadalon.

A férfiaknál a Franciaország, Románia, Németország, Hollandia, Szlovákia, Grúzia, Málta, Törökország nyolcashoz csatlakozik az előző kör legjobbja, Ukrajna és Fehéroroszország, valamint Portugália, Izrael, Litvánia, Lengyelország, Csehország és Svájc.

A nőknél a Franciaország, Németország, Szerbia, Portugália, Horvátország és Törökország hatost párosítják össze a Szlovákia, Csehország, Izrael, Ukrajna, Románia, Svájc hatossal.

A sorsolást a LEN nem másutt, mint hazánkban, Budapesten tartja meg – méghozzá november 4-én, összekötve az Európai Szuperkupa-meccsekkel. Ismeretes, ezen a napon, azaz most szombaton a Komjádi uszodában 15:45-től az Euroliga-győztes orosz Kirishi játszik a női trófeáért a LEN-kupagyőztes UVSE-vel, majd 18:15-től a Bajnokok Ligája-győztes Szolnok csak össze az Euro Kupa-győztes FTC-vel. Jegyek még kaphatóak – ezen a felületen!
Vízilabda hírek
len
sorsolás