cover image
Egyéb

Matricás album az utánpótlás támogatására

2013. október 2. 16:19

Csütörtöktől kapható az az album, amelynek megvásárlásával és a matricák gyűjtésével a vízilabda utánpótláscsapatait támogathatjuk.

Az Élj Okosan Alapítvány már több alkalommal folytatott sikeres kampányokat, amelynek során nemcsak pénzt gyűjtött a sport szereplői számára, hanem az adott sportágat is népszerűsítette a gyerekek körében.

A Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Vízilabda Szövetség és az Élj Okosan Alapítvány összefogásával most új projekt valósul meg, melynek keretében lehetőség nyílik a vízilabda utánpótláscsapatainak anyagi támogatására.

Egy új matricás albumot adnak ki, amelynek célja a sportág népszerűsítése az élvonalbeli csapatok bemutatásán keresztül. A számozott matricákon keresztül a sportág történelmével és a magyar sport meghatározó egyéniségeivel és világsztárjaival is lehet találkozni. Nemcsak a hazai bajnokságok résztvevőit lehet megismerni (és elcserélni, gyűjteni) az albumból, hanem a magyar válogatott és a külföldi bajnokságokban játszó pólósokat is. Sőt, szakemberek által kidolgozott külön edzésprogramot is tartalmaz a kiadvány.

Az előkészítési folyamat után az albumok és a matricás csomagok már a nyomdába kerültek, sőt ki is jöttek onnét, csütörtöktől a Magyar Posta összes hivatalában (körülbelül 1200 hely) és a Tesco áruházakban (209 értékesítő pont) forgalomba kerülnek.

Az albumok és a matricacsomagok bevételéből származó összeg nagy részét a MOB-on keresztül a szövetség és a klubok kapják az utánpótlás-nevelés céljára.
Hogy ez a kezdeményezés hatékony legyen, nagyon fontos az utánpótlás egyesületek aktív részvétele a matricás albumok népszerűsítésével.

Hogy ennek milyen eszközei vannak? Az utánpótlás-edzők bevonásával népszerűsíteni lehet az albumot a gyerekek körében. A klubok honlapján közölhetik a felhívást, és a közösségi oldalakon is lehet promotálni az albumot.

A gyerekek szívesen gyűjtenek, ragasztgatnak, cserélgetnek, s mindezt úgy tehetik, hogy közben észrevétlenül megismerik kedvenc sportáguk hazai kiválóságait, bepillantást nyernek a vízilabda történetébe.

A termékeket a klubok az elárusítóhelyeken kívül megrendelhetik az Élj Okosan Alapítványtól is, és árulhatják vagy motivációs ajándékként adhatják a gyerekeknek.

Az album ára 799 forint, a matricacsomagé (8 darab/csomag) 179 forint, ezeket postai úton juttatja el az alapítvány a kluboknak.

Nem mellékes, hogy a kézilabda és a kosárlabda sportág népszerűsítésére is megjelent a hasonló album. További részleteket a www.sportmatrica.hu oldalon lehet megtudni.
Vízilabda hírek
élj okosan alapítvány
matrica