Egyéb
Felnőtt Válogatott

Álomcsapat játék

2013. május 1. 19:45

A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) új alapokra szeretné helyezni a sportág szurkolóinak a kiszolgálását. Ennek szellemében újította meg a szövetség honlapját (link), amely az eddigiekhez képest látványosabban, áttekinthetőbben számol be a sportág történéseiről.

A honlapon számos megszokott tartalom és funkció mellet új szolgáltatások is megjelennek. Ilyen például a júliustól induló "Vízilabda Álomcsapat" játék, amelyt a Magyar Bajnokság aktuális eredményeinek, a játékosok teljesítményének valós statisztikáiból táplálkozva nyújt interaktív játéklehetőséget a rajongóknak.

A játék segítségével nem csak a válogatottak, a bajnokságban játszó játékosok, és klubok népszerűségének növekedését várja a szövetség, hanem a bajnokság színvonalának emelkedését is.

Ugyanis az effajta hosszú távú gondolkodás kifizetődőnek látszik a külföldi példák alapján, hiszen az Álomcsapathoz hasonló fantázia játékok objektíven rangsorolják a játékosokat, és ez akár köztük is versenygést válthat ki, ami tetten érhetővé válhat a bajnokság színvonalán is. Nem utolsó sorban a játék közösségéből nemcsak aktív szurkolók, hanem akár amatőr játékosok is kikerülhetnek.

A Vízilabda Álomcsapat játék olyan öngerjesztő folyamat alapja, amelyet „csak” el kell indítani és játék segítségével létrejövő közössége szélesíti majd a sportág tömegbázisát.
Vízilabda hírek
álomcsapat