cover image
Egyéb

Női OB I: az UVSE kiütéssel nyerte a házirangadót

2017. október 18. 19:40

Szerdán este a második fordulót rendezték a női ob I-ben. Az újonc zöld-fehéreknek az öt találatig jutó Bujka Barbara vezetésével sikerült megnehezítenie a BVSC dolgát a Népligetben, míg a Margitszigeten Benczur Márton UVSE-je könnyedén verte Áts Bertalan UVSE-jét. Győzött még a Dunaújváros, a Szentes, és az Eger is.


A sort az újonc Ferencváros nyitotta, aki a hétvégi, dunaújvárosi debütálását követően ezúttal hazai környezetben, a Népligetben szállt harcba, a tavalyi ezüstérmes BVSC-Zugló ellenfeleként. Az első nyolc percet követően a vendégek megléptek hárommal, majd a második felvonásban némileg kiengedtek Petrovics Mátyás tanítványai, melyet a zöld-fehérek ki is használtak és félidőre felzárkóztak egyre. Kövesdi Vivien fórból volt eredményes, a remek napot kifogó Bujka Barbara pedig duplázott a hazaiaknál, míg a vasutasoknál az ifjú Farkas Tamara iratkozott fel a gólszerzők közé. A harmadik etap elején újra ellépett a BVSC, ám a Fradi tartani tudta a lépést, Bujka hármasával a csapatok 6-6-os döntetlennél kanyarodhattak rá a mindent eldöntő, utolsó negyedre. A hajrá a zuglóiaknak sikerült jobban, akik Hertzka Orsolya akciógóljával és Kuna Szonja fórgóljával 8-6-ra megnyerték a mérkőzést. 

A Dunaújvárosnak a Tatabányával, a Szentesnek pedig a Honvéddal szemben sikerült otthon tartania a három pontot, míg a ZF-Eger együttese a Szeged vendégeként győzött két góllal.
 
A margitszigeti házirangadót az UVSE első csapata nyerte, míg Benczur Márton lányainak 25 alkalommal sikerült betalálniuk, addig Áts Bertalan hölgyei mindössze ötször bizonyultak eredményesnek. 


Női OB I, Alapszakasz, 2. forduló

Ferencváros-BVSC-Zugló Diapolo 6-8 (0-3, 3-1, 3-2, 0-2)
Gólszerzők:
Bujka 5, Kövesdi, ill. Farkas 3, Hertzka 2, Kele, Kuna, Máté.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Szegedi Tudományegyetem T&N-ZF-Eger 8-10 (2-1, 3-3, 2-5, 1-1)
Gólszerzők:
Lengyel 3, Mihály 3, Tóth P., Kádár, ill. Ráski 3, Somhegyi 2, Miklós, Tóth Cs., Szilágyi, Kékesi, Games.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

UVSE Margitsziget-UVSE 5-25 (1-7, 0-7, 1-6, 3-5)
Gólszerzők:
Faragó 2, Telek, Lantos, Pál, ill. Keszthelyi 5, Tóth Csabai 3, Pap M. 3, Gyárfás 3, Parkes 3, Sevenich 3, Czigány, Szűcs, Kiss, Pap M. R., Mucsy.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics-Tatabánya 22-4 (7-0, 4-2, 5-0, 6-2)
Gólszerzők:
Szilágyi 6, Gurisatti 4, Vályi F. 3, Mchunu 3, Vályi V. 2, Garda, Horváth, Sajben, Szabó, ill. Szellák 2, Keresztes 2.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Hungerit Szentes-RacioNet-Honvéd 17-6 (1-0, 5-2, 5-2, 6-2)
Gólszerzők:
Kudella 5, Dias Melani 4, Mirshina 3, Rybanska 2, Szabó, Kis, Guannan, ill. Bors 2, O-Nagy 2, Rajkort, Peresztegi Nagy.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Vízilabda hírek