cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság, A-csoport: esélye sem volt a Kaposvárnak!

2017. október 12. 21:45

Az E.ON Férfibajnokság harmadik fordulóját csütörtökön este a VasasPlaket-Kaposvár találkozó zárta. Az A csoport rangadóján a házigazdák végig fölényben pólóztak, sőt, kis híján kiütéses győzelmet arattak a somogyiak felett. A meccs embere a három negyeden keresztül százszázalékos mutatóval védő, angyalföldi Jónás György volt.


Felemás mérleggel, és felemás hangulatban tekintettek a csapatok a csütörtök esti rangadó elé. Az angyalföldieknek az első fordulóban, az UVSE elleni döntetlen és az elhullajtott pontok okozta csalódást a Debrecen felett aratott, rendkívül fontos győzelmükkel sikerült némileg feledtetniük. Eközben a somogyiak egy, a BVSC elleni vesztes meccsel a zsebükben érkeztek a fővárosba.

Az első etapban mindössze két gól született, mindkettő a házigazdák révén. Babay Árpád értékesítette a Simon Roland által kiharcolt ötméterest, az utolsó minutumban pedig Marnitz Gergő talált be szabaddobásból. A második játékrészben aztán megengedte a gólcsapot a Vasas, Burián Gergely rögtön a negyed elején háromra növelte a különbséget, majd őt követte Simon, újfent érkezett Marnitz, de feliratkozott a gólszerzők közé az olimpiai bajnok Steinmetz Ádám és Miklós Levente is, 7-0. A fővárosiak nagyszerűen védekeztek, hátul pedig Jónás György állta útját rendre a kapuját célzó lövéseknek, egyetlen találatot sem engedélyezve a vendégeknek.
Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ


Félidő után büntetőhöz jutott a Kaposvár, ám Juhász-Szelei Norbert löketét magabiztosan hárította a piros-kékek egyese. A harmadik nyolc percben egyetlen gól született, Steinmetz talált be centerből, immáron másodjára ezen az estén. Az utolsó negyedre végre megtört a jég, és megérkeztek a meccsbe Szécsi Zoltán tanítványai is. Nikola Giga akcióból volt eredményes, őt pedig Varga Zsolt és Juhász-Szelei követte. Hazai oldalon Steinmetz a harmadik gólját szerezte, míg a mérkőzés utolsó percében Burián úszott meg és köszönt be a kaposvári kapuba.

A Vasas Jónás György és Steinzmetz Ádám vezetésével 10-3-as vereséget mért a Somogy megyeiekre.
 

E.ON Férfibajnokság, 3. forduló
A-csoport

VasasPlaket – Kaposvári VK 10-3 (2-0, 5-0, 1-0, 2-3)
Gólszerzők:
Steinmetz Á. 3, Marnitz 2, Burián 2, Babay, Miklós, Simon, ill. Varga Zs., Juhász-Szelei, Giga.
 
A forduló korábbi eredménye:
Szolnoki Dózsa-Debrecen 19-7 (3-1, 6-4, 6-1, 4-1)
Gólszerezők:
Bátori 3, Zalánki 3, Aleksics 3, Csuk 3, Mezei 2, Younger 2, Jansik, Fülöp, Gocsics, ill. Durik 2, Macsi, Boros, Fejős, Kállay, Obradovics. 

FTC-PQS Waterpolo–UVSE 19-7 (6-0, 6-0, 2-4, 5-3)
Gólszerzők:
Jansik Sz 5, Manhercz K. 5, Varga D. 3, Jaksics 3, Nikics 2, Mitrovics, ill. Keresztúri 2, Baksa 2, Korbács, Korényi, Németh.
(A teljes jegyzőkönyv: itt)

MKB Euroleasing-BVSC-Zugló – AVUS 10-8 (3-2, 4-2, 0-2, 3-2)
Gólszerzők:
Csapó 3, Czigány 2, Mészáros, Várnai, Török, Pásztor, Létay, ill. Ekler 3, Baj 2, Garancsy, Polovic, Rustam.
(A teljes jegyzőkönyv: itt)

Vízilabda hírek