cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság: micsoda nyitány! Honvéd-henger az OSC ellen!

2017. október 4. 21:02

Mindkét csoportban bebizonyosodott, kemény partik a kilátásban. A Honvéd 12-6-ra legyőzte az OSC-t, az UVSE pontot rabolt a Vasastól, a Pécs a Miskolcot szorongatta meg, a Szentes az Eger ellen kapott csak hat gólt, a BVSC Debrecenben győzött, a Tatabánya odahaza fordított. Bemutatkozott a Szombathely, akit a bajnok tisztelt meg jó játékkal.

„Büszke vagyok a csapatra!" - nem véletlen használta ezt a kifejezést Lukács Gergely, a Pécs edzője a Miskolc elleni 9-8-as vereség után, mint ahogy az sem véletlen, hogy dr. Sike József, a vendégcsapa trénere így fogalmazott: „Gratulálok a Pécsnek, szívvel-lélekkel játszott, azt az elszánt csapatot láttam benn, mint az előző idénybe a Miskolc..." No, igen, a nyitóforduló tévémeccsén pazarul játszottak a baranyaiak, roppant elszántan igyekeztek ellensúlyozni az ellenfél rutinját, egyetlen percre sem adta fel, igyekezett kihasználni azt, hogy ellenfele fáradtnak tűnt, és olyan hibákat is vétetett (lásd Szasa Misics egy másodperc játékidő alatt összeszedett két ötméterese...), amelyek korábban nem voltak jellemzőek rá. Talán a nemzetközi terhelés, a valóban igencsak kemény Euro Kupa-selejtező volt az oka, hogy a Miskolc (amelyben Csoma Kristóf adott stabilitást a kapuban) nem tudta csak a végén lezárni a partit - igaz, erre meg azt mondta a nagyon nem elégedett Sike mester, hogy egy dolog a fáradtság, egy másik a fegyelmezetlenség, a felelősség hárítása. Ettől függetlenül a Miskolc gyarapodott három ponttal („A jó csapat erénye, hogy akkor is képes nyerni, ha nem megy neki a játék" - tette hozzá Misics), de a Pécset, és a nagyszerű hangulatot teremtő szurkolókat illeti igazán dicséret.
 
Mint ahogy dicséreti illeti a megfiatalított UVSE-t, amely a felsőházról álmodozó, Magyar Kupa-negyeddöntős Vasas ellen tartotta a lépést, vezetett, majd a végén Korényi Balázs góljával, Labonocz József védéseivel (17/27, 63%) 10-10-es döntetlent harcolt ki.
 
Takács Kristóf a 11. percben lőtte a Szombathely sporttörténelmi első ob I-es gólját - igaz, nem meglepő, akkor a vendég bajnokcsapat, a Szolnok már nyolcán járt. Cseh Sándor együttese megtisztelve ellenfelét végig komolyan vette a partit, és végül 23-3-ra győzött.
 
Meg kell említeni a Szentes parádés helytállását a BL-főtáblás Eger ellen - Pellei Csaba együttese három negyedig ugyan csak egyetlen gólt lőtt a védekezését szigorúan komolyan vevő riválisnak, ám miután György Dávid remekül védett, s a védekezés is komplett volt, a hat kapott gól sem nézett rosszul - sőt. De képes volt erre a házigazda rátenni, hiszen a záró menetet 3-0-ra megnyerte, és végül tisztességes, 6-4-es vereséggel megúszta a partit.
 
A Szeged a nagyszünetben még 6-4-re vezetett Tatabányán, ám a folytatásra leblokkolt, s nagyobb rutinnal rendelkező ellenfele megfordította a meccse. A BVSC is a nagyszünet után „robbantott" Debrecenben: Szűcs Levente együttese Létay Krisztián és Török Béla vezérletével Györke Zsolt kapus  teljesítményével fokozatos lépett el a hazaiaktól, és elhozra idegenből az oly sokat jelentő három pontot.
 
4Y3A3027.jpgEzért ment természetesen az OSC a Kőér uszodába, aztán… Az, hogy a Honvéd a nagyszünetben 5-4-re vezetett, még benne lehetett a pakliban. Ám a folytatásban sem volt képes maga javára fordítani a partit Petik Attila együttese, Illés Sándor és Manhercz Ádám, a két Szegedről érkező játékos gólerős játéka, Decker Attila védései (17!!!), maga a védekezés, Szivós Márton irányítása, kulcspillanatokban szerzett gólja, pazar teljesítménye, Kiss Bálint, Gyárfás Tamás, Simon Roland találatai, a klasszikus csapatjáték oda vezetett, de a hazaiak 12-6-ra megnyerték a találkozót!
 
E.ON Férfibajnokság, 1. forduló
A-csoport

UVSE-VasasPleket 10-10 (3-2, 1-0, 3-4, 3-4)
Gólszerezők: Major 2, Tóth Z. 2, Baksa 2, Korényi 2, Knézy, Szentesi, ill. Bóbis 2, Simon H. 2, Burián 2, Steinmetz Á. 2, Hőna, Marnitz G.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
AVUS-Szolnoki Dózsa 3-23 (0-6, 2-7, 0-5, 1-5)
Gólszerzők: Ekler, Takács, Garancsy, ill. Alekszics 6, Fülöp 5, Gocics 2, Bátori 2, Mezei 2, Szeghalmi 2, Zalánki, Prlainovics, Csuk, Jansik D.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Debrecen-MKB Euroleasing-BVSC-Zugló 8-12 (3-3, 1-2, 1-3, 3-4)
Gólszerzők: Szőke 2, Vidovic, Macsi, Süveges, Obradovic, Boros, Kállay, ill. Létay 4, Török 3, Várnai 2, Csapó, Sugár, Kovács P.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
A Kaposvári VK-PQS-Ferencváros Waterpolo találkozót december 15-én rendezik
 
B-csoport
Tatabánya-Contitech-Szeged 9-6 (2-3, 2-3, 3-0, 2-0)
Gólszerzők: Kistamás 2, Katonás 2, Márkus, Máthé, Szabó B., Szentesi, Francsics, ill. Szilvasán B. 2, Berki, Farkas, Szilvasán P., Baróthy
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
PVSK-Mecsek-Füszért-PannErgy-Miskolci VLC 8-9 (1-0, 1-4, 3-3, 3-2)
Gólszerzők: Lajkó 3, Csacsovszky E. 2, Zerinváry, Csacsovszky A., Szatmári, ill. Vadovics 2, Jakab 2, Kuzmenko, Berta, Bowen, Milicsics, Halek
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Metalcom-Szentes-ZF-Eger 4-6 (1-2, 0-3, 0-1, 3-0)
Gólszerzők: Nagy M. 2, Somogyi, Werner, ill. Bedő 3, Angyal, Hosnyánszky, Lőrincz
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
RacioNet-Honvéd-A-Híd-OSC-Újbuda 12-6 (2-1, 3-2, 5-3, 2-0)
Gólszerzők:
Szivós 3, Manhercz Á. 3, Illés 2, Kiss B., Gyárfás, Simon R., Kiss G., ill. Erdélyi 3, Brguljan, Seman, Bundschuh
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
férfibajnokság