cover image
Egyéb

Próbálkozott, de nem ment az OSC-nek - másodikként ment tovább

2017. október 1. 14:10

Petik Attila együttese a Bajnokok Ligája hazai selejtezőjében 8-7-re kikapott a francia Marseille-től. Így a főtábláért csoportelsőt kap - a Brescia, Volgograd, Crvena Zvezda trió egyikét.

Milos Scsepanovics. Jól ismerjük a montenegrói válogatottból, nem egyszer tettük őt naggyá. Rutinos, kétség kívül jó kapus, aki ha elkapja a ritmust... Nos, az OSC pólósai rossz döntések sorozatával elérte, hogy a Marseille elhiggye, hogy lehet keresnivalója, és Scsepanovics is szépen extázisba került. Ötöst fogott, távolikat fogott, bajban volt a házigazda. S miután hátul is belealudt a mérkőzésbe, a nemzetközileg jól csengő nevű játékosokkal (említsük Constantin-Bicari vagy a világbajnok Vukicevic nevét) kiálló rivális hat perc alatt ellépet 4-0-ra. A védelem által nemigen segített, peches Bisztritsányi Dávid lejött, bement helyére a kapuba Barabás Botond - hátha mindez megzavarja az ellenfelet, és felébreszti a társaságot.
 
Vége jött az első gól (jogos ötméteresből Salamon Ferenc jegyezte), majd a második negyedben Tóth Márton is villant, ám hiába kezdtünk reménykedni, feltámad végre Petik Attila csapata, nem így történt. Két francia gól jelezte, minden maradt a régiben...
 
Átmenetileg esélyes adott Tóth Márton gólja után, hogy előnyben a mínusz egyért támadott az OSC - kimaradt, majd átellenben Hoepelman szerzett gólt, 5-6 helyett 4-7...
 
A záró menetben is küzdött, próbálkozott a csapat, de inkább volt peches és görcsös, mintsem eredményes. Legalább a döntetlent próbálta kiharcolni, ami már csoportelsőséget ért volna - Drasko Brguljan 4:22-vel a vége előtt lefordulásból szépített, ám utána megint nem jöttek össze a dolgok. Olaszosan ölte az időt a Marseille, majd 2:03-mal a vége előtt Drurdjic gólja 8-5-öt ért a francia együttesnek. Lukas Seman szépítése, majd tíz másodperccel a vége előtt szerzett remek Erdényi Balázs-gól csak a mínusz egyre volt elég, 8-7-ra győzött a Marseille.
 
Mindez azt jelenti, hogy meglepetésre a Marseille nyerte a csoportot, az OSC másodikként ment tovább, a Canottieri Napoli kiesett a BL-ből. Petik Attila együttese így a hétfői sorsoláson csoportelsőt kap a ki-ki páros meccsre a főtábláért, avagy a Brescia, Volgograd,  Crvena Zvezda trióból jön majd az ellenfél.

FEH_7176.JPGPetik Attila érthetően csalódott nyilatkozott: „Rossz, hogy nem értünk el a célunkat… A nehezebb útra kerültünk ezzel, már ami a főtáblára jutást illeti – de nem megoldhatatlan a feladat. Sajnos fejben hibáztunk sokat, hiába akartak, mentek, küzdöttek a játékosok, meglátszott a mentális fáradtság az elején a védekezésben. A Marseille annál jobb csapat, hogy ne használja ki a hibáinkat. Utána futottunk az eredmény után, de nagyon rossz volt a helyzetkihasználásunk. Tanulni kell ebből a meccsből is. Tizenhat nap alatt a tizedik meccsünket játszottuk, ez fárasztó, ma sajnos ennyire futotta.”

Tóth Márton sem kertelt, őszintén fogalmazott: „Nagy a csalódottság, de erősebben is fogalmaznék: szégyellhetjük magunkat, hogy kikaptunk ettől a francia csapattól. Nem lehet így belemenni egy mérkőzésbe, függetlenül az időponttól, hogy a szemünkbe sütött a nap az első két negyedben, ezek mind mellébeszélések lennének. Győzni szerettünk volna, hogy könnyebb ellenfelet kapjunk a folytatásban, így azonban megvan a veszélye annak, hogy egy kimondottam erős jön velünk szembe, amely közül a Brescia tűnik a legkeményebbnek. De bárki is jöjjön, le kell győznünk, a főtáblára kell jutnunk!”
 
FEH_7186.JPGFérfi Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör
F-csoport, Budapest (Nyéki-uszoda)
A-Híd OSC-Újbuda-CN Marseille (francia) 7-8 (1-4, 2-2, 1-1, 3-1)
Gólszerzők: Erdélyi 2, Tóth M. 2, Brguljan, Salamon, Seman, ill. Vukicevic 2, Vernoux 2, Hoepelman, Contantin-Bicari, Kremes-Taylor, Djurdic
 
További eredmények
Szeptember 28., csütörtök
ANC Glyfada (görög)-Canottieri Napoli (olasz) 8-11
 
Szeptember 28., péntek
Canottieri Napoli-CN Marseille (francia) 11-11
A-Híd OSC-Újbuda-ANC Glyfada (görög) 19-7

Szeptember 28., szombat
CN Marseille-ANC Glyfada 13-10
Canottieri Napoli (olasz)-A-Híd OSC-Újbuda 7-11
 
A végeredmény: 1. Marseille 7, 2. OSC 6, 3. C. Napoli 4, 4. Glyfada 0
Továbbjutott: Marseille, OSC

G-csoport, Sabadell
UZSC Utrecht (holland)-VK Mornar Split (horvát) 7-11
CN Sabadell (spanyol)-AN Brescia (olasz) 12-13
A végeredmény: 1. Brescia 9, 2. Sabadell 6, 3. Split 3, 4. Utrecht 0
Továbbjutott: Brescia, Sabadell
 
E-csoport, Zágráb
Spartak Volgograd (orosz)-ASC Duisburg (német) 14-5
HAVK Mladost Zagreb (horvát)-Jadran Hercegnovi (montenegrói) 7-12
A végeredmény: 1. Volgograd 7, 2. Jadran 6, Mladost 4, 4. Duisburg 0
Továbbjutott: Volgograd, Jadran
 
H-csoport, Nagyvárad
Crvena Zvezda (szerb)-NC Vouliagmeni (görög) 6-5
CSM Digi Oradea (romániai)-Sintez Kazan (orosz) 8-9
A végeredmény: 1. Crvena Zvezda 6, 2. Sintez Kazan, 3. Vouliagmeni 3, 4. Oadea 3
Továbbjutott: Crvena Zvezda, Sintez Kazan
 

Vízilabda hírek
osc
bl