cover image
Egyéb

Idegenben verte a Veronát az FTC - csoportgyőztes!

2017. szeptember 30. 21:47

Brusztos meccsen 11-9-re nyert Varga Zsolt csapata, így a vasárnapi záró meccstől függetlenül elsőként lép tovább az Euro Kupában.

A német Potsdam elleni 22-2 után szombaton este a házigazda Verona várt a Ferencvárosra. A meccs, amelyet az egész torna alatt várt a címvédő, amelyet várt Varga Zsolt vezetőedző - lévén az a parti sok mindent elárul a csapat jelenlegi állapotáról.
 
Speciel az összecsapást a válogatottakkal, nemzetközi porondon jegyzett játékosokkal kiálló olasz együttes kezdte jobban: előbb Valentino, majd Figlioli tett be egy fórt Gárdonyi András kapujába. A Fradi Szlobodan Nikics révén lőtte be első emberelőnyös helyzetét, majd Varga Dénes akciógólja írta tovább a forgatókönyvet. Sőt miután Nikics a következő létszámfölötti helyzetben is eredményes volt, 3-2-es előnnyel zárt az első negyedben a csapat.
 
A második felvonást is eggyel, 2-1-re nyerték a zöldek, miután csak Figlioli volt képes hazai oldalon gólt lőni. Igen, a védekezést tette nagyon össze a társaság, és Gárdonyi is fáradhatatlanul őrizte a kaput. Varga Dénes fórból és ötméteresből köszönt be Lazovicnak, 5-3-as ferencvárosi vezetés állt a táblán.
 
A Verona persze nem adta fel, így a jelentések szerint a folytatásban is kemény küzdelem zajlott a vízben - itt Nikola Jaksics kétszer, amott Petkovic, Baraldi és Figlioli volt eredményes kicsit több mint két perc alatt. 7-6-os magyar vezetés után kis időre beállt az eredmény, parlagon hagyott egy fórt a Ferencváros, ám a következőt belőtte: Jaksics találata hatott nyugtatóan. Petkovic ötméteresből szépített, tapadt, nagyon tapadt a Verona. A kiállításdús partin Vámos Márton villanása következett előnyben, így 9-7-tel ment a címvédő neki az utolsó negyednek.
 
Figlioli és di Somma góljaival egyenlítette a házigazda, majd jött Vámos, így újra a Fradinál volt az előny. Gárdonyi védéseinek hála nem tudott egyenlíteni újra a Verona, majd egy támadóidő végén elengedett Vámos-bomba akadt be, így 2:25-tel a vége előtt 11-9 volt az előny. Ez is lett aztán a végeredmény, így a Ferencváros a vasárnapi utolsó meccsétől függetlenül (a francia Paix D'Aix ellen jön a könnyűnek tűnő záróakkord) megnyerte a csoportot!
 
Férfi Euro Kupa, selejtező
B-csoport, Busto Arsizio (Olaszország)
Ferencváros-PQS Waterpolo-SM Verona (olasz) 11-9 (3-2, 2-1, 4-4, 2-2)
Gólszerzők: Jaksics 3, Vámos 3, Varga Dénes 3, Nikics 2, ill. Figlioli 4, Petkovic 2, di Somma, Baraldi, Valentino

További eredmények
Szeptember 27., szerda
Montpellier (francia)-Paix D'Aix (francia) 9-14
Potsdam (német)-Jadran Split (horvát) 7-21
Amerstoort (holland)-Verona (olasz) 4-24

Szeptember 28., csütörtök
Jadran Split-Montpellier 16-6
Ferencváros-PQS Waterpolo-ZPC Amerstoort (holland) 25-4
Paix D'Aix-Verona 4-13
Potsdam-Paix D'Aix 5-19
Montpellier (francia)-Ferencváros-PQS Waterpolo 7-23
Verona-Jadran Split 11-11

Szeptember 29., péntek
Paix D'Aix-Amerstoort 18-7
Jadran Split (horvát)-Ferencváros-PQS Waterpolo 5-8
Verona-Potsdam 17-6

Szeptember 30., szombat
Paix D'Aix-Jadran Split 5-9
Amerstoort-Montpellier 9-15
Potsdam (német)-Ferencváros-PQS Waterpolo 2-22
Jadran Split-Amerstoort 15-6
Montpellier-Potsdam 13-10
 
A további program
Szeptember 28., vasárnap
Potsdam-Amerstoort, 9:00
Paix D'Aix-Ferencváros, 10:45
Verona-Montpellier, 12:30

Vízilabda hírek
euro kupa
ferencváros
ftc
fradi