cover image
Egyéb

OSC: a továbbjutás már biztos a BL-ben

2017. szeptember 30. 20:14

Petik Attila együttese az olasz Canottieri Napoli ellen 11-7-re nyert, és már biztos továbbjutó. Vasárnap 13 órától a francia Marseille ellen a csoportelsőség a tét.

A görög Glyada pénteki könnyed legyőzése (19-7) után már valódi értékmérő csata várt az OSC-re. Hiába gyengült a Canottieri Napoli, hiába játszott feszült 11-11-es partit a Marseille ellen, leírni nem szabad. Olasz csapat, tudjuk...
 
Nem is indult könnyen a Nyéki-uszodában a találkozó, szívósan tartotta magát a hátul zónázó vendég együttes - a hazaiak kapufákig jutottak, vagy éppen az utolsó passzokba csúsztak hibák. Salamon Ferenc azért csak betett egy fórt (elhajlás, ahogy kell), illetve ki kell emelni a Bisztritsányi Dávid kapus vezette hátsó stabilitást. De érdemes visszatérni Salamonra, aki a második negyedben is megmutatta az amúgy ismert lövőtudományát, amire nagy szüksége volt Petik Attila együttesének, hiszen a nápolyiak igyekeztek kapaszkodni. Bundschuh Erik gólja után 1-3-ról egyenlített a rivális, Tóth Márton fórból gyorsan válaszolt, majd jött két Salamon-gól, és a 6-3-as vezetés a nagyszünetben.
 
FEH_7065.JPG A hektikus harmadik menetben Gór-Nagy Miklós és Tóth Márton találata kellett ahhoz, hogy maradjon a különbség, hiszen az olaszok rendre képesek voltak válaszolni. Nem feltétlen a győzelemért küzdöttek, mert a franciák elleni iksz után számít nekik a gólkülönbség, avagy az utolsó pillanatokig kíméletlenül odatették magukat. Avagy az OSC sem pihenhetett. Kovács Gábor tett arról a záró menet közepén, hogy legyen némi nyugalom a vízben, Alex Giorgetti ugyan válaszolt, ám a három pontot zsebben érezhette a magyar együttes. Meg is szerezte, amit nehezen viseltek aztán az olaszok, érthetetlen durvasággal próbálták kizökkenteni a házigazdát - ők Drasko Brguljan révén gólokkal feleltek. A végén 11-7-re húzta be a meccset a csapat.
 
Vasárnap 13 órától a francia Marseille ellen a csoportelsőségért játszik a már továbbjutott OSC.

FEH_7139.JPGPetik Attila, az OSC edzője elégedetten nyilatkozott: „Tipikus olasz meccs volt, pont olyan, amire készültünk. Ahogy megléptünk két góllal a második negyed elején két-három szép góllal, mindent bevetettek, hogy megzavarjanak bennünket. Így haladt előre a meccs, a győzelmünk nem forgott veszélyben. Fel kell készülni az ilyen meccsekre is, hiszen valószínűleg jön még az utunkba olasz csapat is. Hátul stabilak voltunk, jól zártunk, s ugyan voltak hibák, ezeket ki kell azért majd küszöbölni.”

A remekül játszó Salamon Ferenc így értékelt: „Olasz csapat ellen sohasem sétagalopp egy meccs, ezt tudtuk, készültünk rá. Biztos mederbe tudtuk tartani a mérkőzést. Az első két negyedben ugyan még szorosabb volt, de utána tudtuk dominálni. A Marseille ellen is nehéz lesz, biztosan felszívja magát, parázs meccs lesz, de csoportelsőnek kell lennünk!”
 
Férfi Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör
F-csoport, Budapest (Nyéki-uszoda)
Canottieri Napoli (olasz)-A-Híd OSC-Újbuda 7-11 (0-1, 3-5, 2-2, 2-3)
Gólszerzők:
Lapenna 3, Girogetti 2, Campopiano, del Basso, ill. Salamon 4, Tóth M. 2, Brguljan 2, Gór-Nagy, Kovács G., Bundschuh

További eredmények
Szeptember 28., csütörtök
ANC Glyfada (görög)-Canottieri Napoli (olasz) 8-11
 
Szeptember 28., péntek
Canottieri Napoli-CN Marseille (francia) 11-11
A-Híd OSC-Újbuda-ANC Glyfada (görög)19-7

Szeptember 28., szombat
CN Marseille-ANC Glyfada 13-10
 
A további program
Szeptember 28., vasárnap

A-Híd OSC-Újbuda-CN Marseille, 13:00

A mérkőzéseket a Digi Sport közvetíti.

E-csoport, Zágráb
HAVK Mladost Zagreb (horvát)-Spartak Volgograd (orosz) 6-6
Jadran Hercegnovi (montenegrói)-ASC Duisburg (német) 19-5
Az állás: 1. Mladost 4, 2. Volgograd 4, 3. Jadran 3, 4. Duisburg 0

G-csoport, Sabadell
CN Sabadell (spanyol)-UZSC Utrecht (holland) 13-7
VK Mornar Split (horvát)-AN Brescia (olasz) 8-10
Az állás: 1. Brescia 6, 2. Sabadell 6, 3. Split 0, 4. Utrecht 0

H-csoport, Nagyvárad
Sintez Kazan (orosz)-Crvena Zvezda (szerb) 8-10
CSM Digi Oradea (romániai)-NC Vouliagmeni (görög) 5-8
Az állás: 1. Kazan 3, 2. Vouliagmeni 3, 3. Oradea 3, 4. Zvezda 3

Vízilabda hírek
osc
bl