cover image
Egyéb

Ez pazar: csoportelsőként jut tovább a Miskolc!

2017. szeptember 30. 19:32

A montenegrói Primorac Kotort is legyőzte Sike József csapata (14-6), így a vasárnapi utolsó fordulótól (amelyben a Kosice lesz az ellenfél 13 órától) függetlenül csoportelsőként jutott a következő körbe.

A reggeli „felhozó" meccs után (18-4 a Hannover ellen) a csoportrivális Primorac Kotor vár a miskolciakra. Sike József vezetőedző az erőltetett menet végett a németek ellen azért pihentette ászait - ennek látszott is az eredménye a „fináléban". Látszott, mert az amerikai gólvágó, Alex Bowen három, a honfitársai ellen centerben brusztoló Szasa Misics két gólnál tartott a nagyszünetre, amikor is a teltházas uszoda lelátóján 9-4-es hazai vezetés állt. Avagy kézben tartotta a meccset a házigazda, amely nem mellesleg 4-0-és etappal adta meg az alaphangot.
 
Ugyan kiemeltük ezúttal is a támadásban legerősebb két játékosát a Miskolcnak, de hozzá kell tenni egyrészt a remek védekezést, Csoma Kristóf jó teljesítményét a kapuban, továbbá meg kell említeni, hogy az első két gólt például magyar pólós, nevezetesen Lukács Dénes és Halek Márton szerezte. Avagy ők adták meg a lökést a többieknek.
 
Térfélcsere után a jelentések szerint taktikus, okos játékkal őrizte előnyét a kupaújonc, sőt a harmadik negyedben rátett egy gólt az addigiakra (Berta József és Misics góljával lett 2-1), azaz kezében érezhette a győzelmet. És nem is engedte ki, 14-6-ra megnyerte végül az összecsapást, amely után rögzíthetjük: a vasárnapi, utolsó fordulótól (amelyben a Kosice lesz az ellenfél 13 órától) függetlenül csoportelsőként jutott a következő körbe a PannErgy-Miskolc!
 
Férfi Euro Kupa, selejtező
A-csoport, Miskolc

Primorac Kotor (montenegrói)-PannErgy-Miskolci VLC 6-14 (2-6, 2-3, 1-2, 1-3)
Gólszerzők:
Crepulja 2, Gluhaics 2, Petrovics, Gopcsevics, ill. Misics 5, Bowen 3, Halek 2, Berta, Sánta, Lukács, Milicsics

További eredmények
Szeptember 28., csütörtök
Hannover (német)-Hornets Kosice (szlovákiai) 9-13
Primorac Kotor (montenegrói)-CN Mataro (spanyol) 12-8
PannErgy-Miskolci VLC-Sturm Csehov (orosz) 16-6  
 
Szeptember 29., péntek
Kosice-Primorac Kotor 10-12
Sturm Csehov-Hannover 11-5
CN Mataro (spanyol)-PannErgy-Miskolci VLC 8-13

Szeptember 30., szombat
PannErgy-Miskolci VLC-WS Hannover (német) 18-4
Sturm Csehov-Primorac Kotor 9-9
Kosice-Mataro 10-11
Kosice-Sturm Csehov 9-13
Hannover-Mataro 4-13

A további program
Október 1., vasárnap
Mataro-Sturm Csehov, 10:00
Hannover-Primorac Kotor, 11:30
Miskolc-Kosice, 13:00
Vízilabda hírek
euro kupa
miskolc