cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi
Női

Európa Kupa: vb-ezüstérmes férficsapatunk itthon játssza a csoportkört!

2017. szeptember 30. 16:42

A XII. Volvo-kupa keretében fogadjuk majd Spanyolországot, Franciaországot, Romániát és Grúziát. Női csapatunk Görögországban harcol majd.

Miként beszámoltunk róla, az olaszországi Ostiában dr. Molnár Tamás LEN- és FINA TWPC-tag, MVLSZ-alelnök, és Nemcsik Balázs MVLSZ ügyvezető részvételével kisorsolták az Európa Úszószövetség által létrehozott új sorozat, az Európa Kupa csoportbeosztását.

dr. Molnár Tamás telefonja rögzítette a női sorozat plakátját...

dr. Molnár Tamás telefonja rögzítette a női sorozat plakátját...

Eszerint:
Nők
A-csoport (rendező: Spanyolország):
Hollandia, Spanyolország, Oroszország, Franciaország, Horvátország
B-csoport (rendező: Görögország): Magyarország, Olaszország, Görögország, Németország, Törökország

A lebonyolítás szerint a körmérkőzéses torna után a hatos döntőben a csoport második és harmadik helyezettjei játszanak keresztbe a négy közé jutásért, majd az elődöntőben csatlakoznak a csoportlesők.
Időpontok:
Torna:
2018. február 1-4.
Hatos Döntő: 2018. március 23-25.

... és a férfiét is

... és a férfiét is

Férfiak
A-csoport (rendező. Magyarország): Magyarország,
Spanyolország, Franciaország, Románia, Grúzia
B-csoport (rendező Horvátország): Szerbia, Görögország, Horvátország, Hollandia, Törökország
C-csoport (rendező: Olaszország): Montenegró, Olaszország, Oroszország, Németország

A lebonyolítás szerint körmérkőzéses torna után nyolcas döntőt rendeznek. Ide az ötös csoporokból három (A és B), a négyes csoportból (C) két együttes kerül be. Itt két csoportot alakítanak ki: I. csoport: A1, C1, B2, A3. II. csoport: B1, A2, C2, B3. Körmérkőzések után rendezik a helyosztókat - a csoportelsők az 1. helyért, a csoportmásodikok a 3. helyért küzdenek.
Torna: 2018. február 15-18.
Nyolcas Döntő: 2018. április 5-8.

Nos, kiderült azóta az is, hogy a férfiaknál Olaszország és Horvátország mellett Magyarország rendezik meg a csoportkört! Avagy 2018. február 15-18. között mi látjuk majd vendégül a spanyol, francia, román, grúz négyest. A tervek szerint a mérkőzéseket a XII. Volvo-kupa keretin belül egy később megnevezett uszodában. Női csapatunk Görögországban játszik majd.

„Az elmúlt években az olaszokkal mindig összetalálkozunk az adott versenyeken – többnyire sikerrel járunk. Mellettük nyilván a görögök számítanak a legnehezebb ellenfélnek a csoportban, de természetesen a célunk minél jobb pozícióban továbbjutni, majd a hatos döntőben nyerni, készülni a remélt Világliga-döntőre, majd onnan az Európa-bajnokságra, azaz fokozatosan építeni a csapatot” – kommentálta a sorsolást Bíró Attila, női válogatottunk szövetségi kapitánya.

Märcz Tamás, a vb-ezüstérmes férficsapatunk kapitány is örül a sorozatnak: „Színvonalas torna lesz, ha rövid is, de Európa összes jó csapata részt vesz rajta, ennél erősebb évközi világeseményt nem is lehetne összehozni, arról nem beszélve, hogy pénzdíj emeli a presztízsét. A tervezett időrend szerint kiesett a novemberi fázis, tudjuk miért, de nem probléma, lesz bőven meccse a válogatottnak. Három hasonló csoport alakult ki. A miénkből a spanyolok pályázhatnak jó helyre, erősebb lesz a csapatunk várhatóan, mint volt ebben az évben – pedig most sem volt gyenge. Perrone minden bizonnyal visszatér, vele sokat erősödnek. A francia és a román együttes ugyanaz az erőt képviseli majd, mint eddig, amikor játszottunk velük, sok változást nem várok, figyelni kell járjuk. A grúzokat távolról figyeltük, folyamatosan fejlődésen mennek keresztül, sokat invesztálnak a vízilabdába, aminek meg van és meg lesz az eredménye. A továbbjutást természetesen meg kell szereznünk, sőt a csoportlesőséget is jó lenne elérni, ami sokat érhet majd akár a nyolcas döntőben is. Örülök, hogy itthon, bizonyosan jó hangulatban játszhatjuk majd a csoportkört. Ehhez a négy naphoz amúgy a héten csatlakozik majd egy Világliga-mérkőzés is. Ott még tudtommal nagy a hezitálás, a bizonytalanság, kik is indulnak el, de hamarosan ott is tisztázódik minden, hiszen október 15-én sorsolnak, ha minden igaz.”
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Női válogatott
len
sorsolás
Európa Kupa