cover image
Egyéb

BENU férfi MK: először a nyolc közé jutás a tét

2017. szeptember 22. 12:22

Miskolcon, Szolnokon, Budapesten és Kaposváron rendezik a BENU férfi Magyar Kupa csoportmérkőzéseit, amely után nyolc csapat küzdhet tovább a trófeáért.

A Szeged triplázása óta a Szolnok, az Eger, majd ismét a Szolnok lett a Magyar Kupa győztese, s ennek a két együttesnek ezúttal is komoly esélyei vannak a végső sikerre. Akárcsak az OSC-nek és a Fradinak, hiszen ez a négy együttes minden fronton azért száll vízbe, hogy az adott megméretés végén a legjobb legyen.

A négy élgárda egyelőre nem találkozik egymással, az Eger viszont összecsaphat az ötödik nemzetközi kupacsapattal a Miskolccal, az OSC mögött pedig hatalmas harc lehet majd a második továbbjutó helyért.

A Magyar Kupában ezúttal tizenhét csapat szerepel, a 16 ob I-es együttes mellett az előző szezonban búcsúzó KSI is nevezett. Az együttesek három négyes és egy ötös csoportban küzdenek, a szombat-vasárnap esedékes meccsek után pedig a csoportok első két helyezettjei jutnak be a negyeddöntőbe.

A címvédő Szolnok hazai pályán szerepelhet három fővárosi együttes társaságában, míg az ob I-es újonc Szombathely Kaposváron méreti meg magát.

Mindenképp érdemes lesz odafigyelni a kupára, hiszen itt szerepelnek először a csapatok új igazolásai, s megnézhetjük, hogy két héttel a szezon rajta előtt hol tartanak az együttesek a felkészülésben.

BENU férfi Magyar Kupa, csoportkör
Szeptember 23–24.
A-csoport, Miskolc:
ZF-Eger, PannErgy-MVLC, PVSK-Mecsek Füszért, Tatabánya, Metalcom-Szentes
B-csoport, Szolnok: Szolnoki Dózsa, VasasPlaket, UVSE, KSI
C-csoport: Kőér utca: A-Híd-OSC-Újbuda, MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló, RacioNet-Honvéd, Debrecen
D-csoport, Kaposvár: FTC-PQS, Kaposvári VK, ContiTech-Szeged, AVUS
 
Részletes program, eredmények: ITT!
Vízilabda hírek
benu magyar kupa ferfiak