cover image
Egyéb

A történelmi Ferencváros 1-ese

2017. szeptember 19. 15:48

Kasó Orsolya úgy érezte, muszáj váltania, így örömmel fogadta el a zöld-fehér klub invitálását, avagy az Európa-bajnok a Népligetben építi tovább pályafutását.

„Edzéseken gólt lőni Kasó Orsinak.”

No, igen, a Ferencváros történelmi, első osztályban először induló női csapatának összeállításakor a feltörekvő fiatal játékosok számára bevallottan motiváló volt a szerződés aláírásakor, hogy nem másnak lőhetnek majd nap, mint nap az uszodában, mint Kasó Orsolya. Az Európa-bajnoki címmel, vb-bronzzal büszkélkedő kapus ugyanis szintén zöldbe öltözött, avagy eljött onnan, ahol anno elkezdte az úszás, majd a pólót. Vagyis Dunaújvárosból.

„Bizonyos szempontból nehéz volt persze a döntés, hiszen minden oda köt, ott él a családom, ugyanakkor sportpályafutásom szempontjából, azt hiszem, a legjobb döntést hoztam” – fogalmazott honlapunknak a 28 esztendős belgrádi Eb-győztesünk, akit rögzítsük tehát még egyszer: a jövőben a Ferencváros 1-es sapkájában láthatjuk a klubvetélkedés során.

„Örülök az új impulzusnak. Az az igazság, hogy Dunaújvárosban a vízilabdát már kicsit monotonnak éreztem, éppen ezért szükséges volt a váltás. A környezetváltozás új löketet adhat a pályafutásomnak, amelyet momentán Tokióig látok, addig még szeretnék magas szinten teljesíteni. A klubváltással kapcsolatban kikértem Bíró Attila szövetségi kapitány véleményét is, aki azt mondta, ha úgy érzem, váltsak, ami valóban nagy lökést tud adni az ember életében. Persze van, hogy balul is elsülhet, ám szerintem a Fradiban ez csak jól sülhet el!”

Miután Kasó Orsolya mellett egy másik aktív válogatottat, a világ egyik legjobb centerét, Bujka Barbarát is keretében tudhatja az FTC, illetve ott van a még mindig remek Kisteleki Dóra, a Szentesről elcsábított Kövér-Kis Réka, és valóban sok ambiciózus tehetség, a Béres Gergő, Gerendás György kettős által irányított csapat valóban ígéretes jövőképet sugároz. „Sokan várják már, hogy megmutassuk magunkat, kicsit talán a sötétben tapogatóznak az ellenfelek velünk – teszi hozzá a kapus. – Úgy érzem, mindenkinek képesek leszünk megnehezíteni a dolgát, és talán már az első évben megkaparintani valamelyik nemzetközi kupainduló helyet. A klub tudatosan építkezik, ami bíztató, jó érzés lesz a részese lenni.”

MVLSZ_FTC_noi_sajtotajekoztato_20170912_Madar_David_032.jpgÉs ha már tudatosság: Kasó Orsolya a fővárosban nem csak pólózik majd, hanem tanul, hiszen beiratkozott a Testnevelési Egyetem edzőképzésére, illetve további tervei vannak dietetikus, táplálkozás és életmód területen, avagy képezi, fejleszti tudását, gondol a póló utáni évekre. Közben persze az edzéseken sem adja olcsón a bőrét, avagy a fiataloknak bizony nem lesz könnyű neki gólt lőni…

A FTC női vízilabda csapatának 2017/18-as kerete:
Kapusok: Kasó
Orsolya, Varga Krisztina
Mezőnyjátékosok: Ármai Zita, Bujka Barbara, Kisteleki Dóra, Huszti Dóra, Illés Henrietta, Kövér-Kis Réka, Kövesdi Vivien, Gerendás Matilda, Gémes Alexa, Muzsnay Fanni, Péter Dóra, Vogt Vivien
Vezetőedző: Béres Gergő
Szakmai igazgató: Gerendás György
Vízilabda hírek
kasó orsolya
ftc
ferencváros