cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

„Jövőre a vb-arany a cél!”

2017. szeptember 18. 14:35

A máltai U17-es Európa-bajnokság bronzérmes magyar válogatottjának tagjai jó élményekkel utazhatnak haza, és már előre, a jövő évi hazai vb-re gondolnak.

Nyilatkozott Horváth János szakvezető és kollégája, hű fegyverhordója, Dávid Zoltán is – ezúttal Horváth Dániel videoelemzőt bírtuk szóra bírtuk még a hazaút előtt, majd segítségével még Máltáról nyilatkoztak honlapunknak a játékosok.

Horváth Dániel: „Gratulálok a gyerekeknek a bronzéremhez! Kitűnő eredmény, hiszen nagyon kiegyensúlyozott a mezőny, az első nyolc között nüanszok döntöttek. Azt gondolom, ebben a korosztályban a győzelem is benne van, de most örülünk ennek a harmadik helynek is. Fontos, hogy pozitív élményekkel térhetünk haza. Nagyon sok munka van ebben, és dolgozni kell tovább, hogy a jövő évi, hazai világbajnokság végén meghallgathassuk a mahyat himnuszt!”

U17_fiu_igazolvanykep_20170816_Konarik_Ákos.jpgKonarik Ákos: „Nem tudok objektív lenni, elfognak az érzelmei. Nagyon örülök a győzelemnek, jó, hogy behúztuk ezt a bronzérmet, és győztes meccsel megyünk haza.”

U17_fiu_igazolvanykep_20170816_Bóbis_Botond.jpgBóbis Botond: „Életünk egyik legfontosabb mérkőzésén vagyunk túl, most mindenki nagyon boldog. Ez a bronzérem pici gyógyír arra, hogy a végső célunkat nem tudtuk elérni, mert az az aranyérem lett volna. Most mindenki örül ennek is. Külön érdekesség, hogy a végső győztes Montenegrót a csoportmeccsek során le tudtuk győzni. Európa három legjobb csapata között lenni hatalmas dolog. Összességében jó teljesítményt nyújtva lettünk bronzérmesek, sikeres Európa-bajnokságot zártunk.”

U17_fiu_igazolvanykep_20170816_Dala_Döme.jpgDala Döme: „Örülünk, hogy nem üres kézzel kell haza mennünk. Ez a bronzérem jót tett a csapatnak, jövőre a hazai rendezésű világbajnokságon kell majd az aranyat megszerezni!”

U17_fiu_igazolvanykep_20170816_Szőke_Benedek.jpgSzőke Benedek: „Az oroszok elleni meccs volt életem eddigi legfontosabb meccse, amelyen a csapat nagyon jól helytállt. Magabiztosan a kezünkben tartottuk a vezetést, nagy diadalt aratva megszereztük a bronzérmet. Büszke vagyok mindenkire, saját magamra is, köszönöm a csapatnak ezt a hihetetlen élményt!”

U17-es fiú Európa-bajnokság, Málta
A végeredmény. Európa-bajnok: Montenegró, 2. Spanyolország, 3. Magyarország, 4. Oroszország, 5. Szerbia, 6. Olaszország, 7. Horvátország, 8. Görögország, 9. Franciaország, 10. Grúzia, 11. Románia, 12. Törökország, 13. Németország, 14. Ukrajna, 15. Szlovákia, 16. Málta

A magyar Eb-csapat
Kapusok: Grieszbacher Márk, Lampert Márk
Mezőnyjátékosok: Fodor Olivér, Schmölcz Norman, Dala Döme, Konarik Ákos, Szőke Benedek, Fekete Gergő, Bóbis Botond, Tóth Gyula, Szieben László, Vékony Ákos, Baksa Benedek
Edző: Horváth János. Másodedző: Dávid Zoltán. Orvos: dr. Hangody László. Videoelemző: Horváth Dániel
 
A stáb tagja, de nem utazott az Eb-re - Erőnléti edző: Horváth Tamás. Kapusedző: Bors László

Vízilabda hírek
Utánpótlás - Fiú ifjúsági válogatott
horváth János
ifiválogatott
málta