cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

„Megmutattuk, miért is vagyunk itt!”

2017. szeptember 14. 15:00

A máltai U17-es fiú Európa-bajnokság negyeddöntője után (Magyarország-Görögország 9-4) boldog magyarok nyilatkoztak – íme, Grieszbacher Márk, Fekete Gergő, Szőke Benedek, Schmölcz Norman és dr. Hangody László szavai.

Miként beszámoltunk róla, a máltai U17-es fiú Európa-bajnokság negyeddöntőjében a Horváth János irányította magyar válogatott 9–4-re győzte le Görögországot, így készülhet a pénteki elődöntőre (18:00), ahol a spanyol-szerb csata győztese vár majd rá. Az összecsapás után Horváth Dániel videoelemző segítségével a kapuban parádézó Grieszbacher Márk, illetve a szintén jól játszó Fekete Gergő, Szőke Benedek, Schmölcz Norman, továbbá a csapat orvosa, dr. Hangody László nyilatkozott Máltáról honlapunknak. (A szakvezető mérkőzés utáni nyilatkozata itt olvasható.)

U17_fiu_igazolvanykep_20170816_Grieszbacher_Márk.jpgGrieszbacher Márk: „A csapatunk nagyon összetett, megmutattuk, hogy az Európa-bajnokságon miért is vagyunk itt. A legnehezebb meccsen szerintem már túl vagyunk, bent vagyunk a négyben, az amiért jöttünk, meg kell nyerni az Európa-bajnokságot!”

U17_fiu_igazolvanykep_20170816_Fekete_Gergő.jpgFekete Gergő:
„Nagyon nehezen kezdtük a mérkőzést. Egymásnak esett a két csapat, az első két negyedben nem tudtunk nagyobb előnyt kialakítani, viszont fel tudtuk őrölni az ellenfél játékosait a gyorsaságunkkal, és azzal, hogy nem a statikus játékot játszottuk, hanem mozogtunk. A harmadik-negyedik negyedben a hátulról bejött lövésekkel sikerült előnyhöz jutnunk, megzavartuk őket a zónánkkal, ami mellett a kapusunk nagyon jól védett, így kevés gólon tudtuk őket tartani.”

U17_fiu_igazolvanykep_20170816_Szőke_Benedek.jpgSzőke Benedek: „Nehezen kezdtünk, de a végére felőröltük őket. Köszönhető mindez a kiváló egyéni teljesítményeknek. Feljöttünk, mint Montenegró ellen. Kapusunk nagyon jól védett, így az elején nem mentek el, mint Montenegró.”

U17_fiu_igazolvanykep_20170816_Schmölcz_Norman.jpgSchmölcz Norman: „Jó játékkal, jól védekezve nyertük meg a mérkőzést, bekerültünk a legjobb négy közé! Nagyon örülünk, de inkább már a holnapi meccsre koncentrálunk.”

dr. Hangody László: „Az első igazán fontos mérkőzés volt az Európa-bajnokságon, hála istennek ezen játszottunk a legmagabiztosabban. A kulcsjátékosok – értem ez alatt elsősorban a kapusunkat – extra teljesítmény tudtak nyújtani. A görög válogatott gyakorlatilag az első negyedben mindent megtett azért, hogy uralja a mérkőzést, 11 lövésük ment kapura, amiből csak egy lett gól – nekünk ezzel szemben négy. Innentől jelentősen változott a mérkőzés képe, elkezdtünk dominálni, akciógólokat lőttünk, valamennyi gólunk akciógól volt. A végére egy igen magabiztos, nagy különbségű győzelem lett ennek a játéknak az eredménye. Nagyon boldogok vagyunk, bent vagyunk a legjobb négyben, innentől bármi lehet. Ez az eredmény az ellenfelek felé is jó erődemonstráció volt, bizakodóak vagyunk.”
 
A pénteki elődöntőben (18 óra) a szerbeket 11–8-ra legyőző Spanyolországgal játszik majd a magyar válogatott.
 
U17-es fiú Európa-bajnokság, Málta
Negyeddöntő
 
Magyarország-Görögország 9-4 (1-1, 2-1, 3-2, 3-0)
Gólszerzők: Baksa B. 3, Schmölcz N. 2, Bóbis B. 2, Fekete G., Dala D., ill. Grammatikos 2, Alamanos, Koulouris
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
A negyeddöntő további eredményei:
Montenegró-Olaszország 10-9
Spanyolország-Szerbia 11-8
Oroszország-Horvátország 12-11
 
Az Eb teljes eredménysora:
itt
 
Az Eb-csapat
Kapusok: Grieszbacher Márk, Lampert Márk
Mezőnyjátékosok: Fodor Olivér, Schmölcz Norman, Dala Döme, Konarik Ákos, Szőke Benedek, Fekete Gergő, Bóbis Botond, Tóth Gyula, Szieben László, Vékony Ákos, Baksa Benedek
 

Vízilabda hírek
Utánpótlás - Fiú ifjúsági válogatott
horváth János
ifiválogatott
málta