cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

„Az Európa-bajnokság egyik legfontosabb meccse vár ránk!”

2017. szeptember 13. 14:07

Horváth János érthetően hamar túllendült a grúzok felett aratott 21–7-es nyolcaddöntős sikeren a máltai U17-es fiú Eb-n, Dávid Zoltánnal közösen már a görögöket elemzi. Vékony Ákos és Szieben László is nyilatkozott a helyszínről.

Miként beszámoltunk róla, a máltai U17-es fiú Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében a Horváth János irányította magyar válogatott 21–7-re győzte le Grúziát, így készülhet a csütörtöki, Görögország elleni negyeddöntőre (12:00). Az összecsapás után a szakvezető így értékelt honlapunknak:

„Ez megint egy olyan meccs volt, mint az ukránok elleni, nehéz róla érdemben mit mondani. Hoztuk a kötelezőt. Döcögősen indult, peches, elkerülhető gólokat kaptunk, a hét amúgy is sok egy ilyen csapattól. Ettől függetlenül könnyedén győztünk. Fekete Gergő eltiltás miatt nem játszhatott, a montenegróiak elleni meccs végén történt kakaskodás, vízbe ugrás miatt büntették meg, de a folytatásban ott lehet a vízben. Így egy centerrel oldottuk meg a grúzok ellen a találkozót. Az Európa-bajnokság egyik, ha nem a legfontosabb meccse vár ránk, a negyeddöntő ugye mindig a vízválasztó, szóval nagyon észnél kell lennünk már a meccs elejétől. Görögország voltaképpen besétált a nyolc közé, míg mi az erőviszonyokat tekintve úgy is fogalmazhatok, már két döntőt is vívtunk – magam is kíváncsi vagyok, mi vár ránk a negyeddöntőben. Nyilván szétszedjük a taktikájukat, a játékosok közben pihennek, aztán átbeszéljük a dolgokat.”

Horváth Dániel videoelemző segítségével a két gólt jegyző Szieben László és az egy találatig jutó Vékony Ákos nyilatkozott Máltáról honlapunknak.

Vékony Ákos: „Ezen a meccsen a két legfontosabb feladatunk az volt, hogy ne becsüljük le az ellenfelet, és senki se sérüljön meg. Hátul egy-két hibát leszámítva megoldottuk a feladatunkat, elől pedig a meccs eleji pontatlanságot leszámítva rendre belőttük a helyzeteinket.”

Szieben László: „Nagyon örülök ennek a mérkőzésnek, csapatként tudtunk játszani, a támadásunkat és a védekezésünket helyre tudtuk rázni, és összességében nagyon jól játszottunk.”

A neheze persze ezt követően jön: rögvest csütörtökön 12 órától a negyeddöntő a D-csoportot megnyerő, oroszok előtt végző Görögország ellen.

U17-es fiú Európa-bajnokság, Málta
Nyolcaddöntő
 
Magyarország-Grúzia 21-7 (3-2, 5-1, 7-4, 6-0)
Gólszerzők: Baksa B. 5, Dala D. 5, Bóbis B. 3, Szieben L. 2, Fodor O. 2, Szőke B. 2, Tóth Gy., Vékony Á.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
A nyolcaddöntő további eredményei:
Franciaország-Montenegró 7-15
Spanyolország-Törökország 10-8
Oroszország-Románia 9-8
 

A negyeddöntő (csütörtök) párosítása:
Magyarország-Görögország, 12:00
Montenegró-Olaszország, 16:00
Spanyolország-Szerbia, 17:30
Oroszország-Horvátország, 19:00
 
Az Eb teljes eredménysora:
itt
 
Az Eb-csapat
Kapusok: Grieszbacher Márk, Lampert Márk
Mezőnyjátékosok: Fodor Olivér, Schmölcz Norman, Dala Döme, Konarik Ákos, Szőke Benedek, Fekete Gergő, Bóbis Botond, Tóth Gyula, Szieben László, Vékony Ákos, Baksa Benedek
 
U17-es fiú Európa-bajnokság, Málta
A-csoport: Horvátország, Magyarország, Montenegró, Ukrajna
B-csoport: Spanyolország, Olaszország, Románia, Németország
C-csoport: Szerbia, Málta, Grúzia, Franciaország
D-csoport: Görögország, Oroszország, Szlovákia, Törökország

Vízilabda hírek
Utánpótlás - Fiú ifjúsági válogatott
horváth János
ifiválogatott
málta