cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

„Büszke vagyok a csapatra, erre lehet, erre kell építeni!”

2017. szeptember 12. 19:24

Horváth János nehezen találta a szavakat. Csapata rossz kezdés után állt talpra Montenegró ellen, egy újabb pazar hajrá 12–11-es sikert ért a máltai U17-es fiú Eb-n, ahol Grúzia következik a legjobb nyolc közé jutásért.

Miként beszámoltunk róla, a magyar válogatott őrületes második félidővel, fantasztikus hajrával 12-11-re legyőzte Montenegrót az U17-es fiú Európa-bajnokságon. Az összecsapás után Horváth János így értékelt honlapunknak:

U17_fiu_igazolvanykep_stáb_20170816_Horváth_János.jpg„Ha így folytatódik, a kórházban kötök ki… – utalt a szakvezető arra, hogy a horvátok után a montenegróiak ellen is szívbajos meccset játszott csapata. Szívbajosat, ugyanakkor olyat, amely egyértelműen jelzi, mekkora tartás van benne. – Beragadtunk, nagyon beragadtunk, elmentek 7–2-re, álltam, mint a lakodalomban… Vagy mint a moziban, bár ez nem teljesen igaz, hiszen igyekeztem belenyúlni a meccsbe, de semmi sem jött be. Kapust cseréltünk, Lampert Márk védett is kettőt, ám nem igazán jöttünk közelebb. Szünet után alaposan megváltoztattuk a védekezésünket, nagyot váltottunk, Grieszbacher Márk visszaállt a kapuba, jól védett, elindult valami. Fölálltunk a padlóról, nehezen találom a szavakat… Fantasztikusan játszottunk a második félidőben, egy ilyen produkció után el kell, hogy higgyék a játékosok, jók vagyunk! Ilyen meccsen, ilyen szintű ellenféllel szemben így fordítani nagy bravúr, erre lehet, erre kell is építkezni! Büszke vagyok a csapatomra! Várhatóan Grúzia, majd Görögország következhet, úgy kell játszani, mint ennek a meccsnek a második részében, és akkor bármire képesek lehetünk. Fantasztikus fordítás volt, na!”

Csapatunk a horvátokhoz hasonlóan két győzelemmel és egy döntetlennel zárt, és rosszabb gólkülönbsége miatt lett második. Így játszani kell a nyolc közé jutásért, méghozzá szerdán 10:30-kor a C-csoport harmadikja, Grúzia ellen. Csütörtökön meg jöhet várhatóan a negyeddöntő, méghozzá Görögország ellen.

U17-es fiú Európa-bajnokság, Málta
A-csoport, 3. forduló
 
Magyarország-Montenegró 12-11 (2-4, 0-3, 5-3, 5-1)
Gólszerzők: Bóbis B. 4, Schmölcz N. 3, Baksa B. 2, Dala D. 2, Szieben L.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Az Eb teljes eredménysora: itt
 
Az Eb-csapat
Kapusok: Grieszbacher Márk, Lampert Márk
Mezőnyjátékosok: Fodor Olivér, Schmölcz Norman, Dala Döme, Konarik Ákos, Szőke Benedek, Fekete Gergő, Bóbis Botond, Tóth Gyula, Szieben László, Vékony Ákos, Baksa Benedek
 
U17-es fiú Európa-bajnokság, Málta
A-csoport: Horvátország, Magyarország, Montenegró, Ukrajna
B-csoport: Spanyolország, Olaszország, Románia, Németország
C-csoport: Szerbia, Málta, Grúzia, Franciaország
D-csoport: Görögország, Oroszország, Szlovákia, Törökország

Vízilabda hírek
Utánpótlás - Fiú ifjúsági válogatott
horváth János
ifiválogatott
málta