cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

Már megint a hajrá – legyőztük Montenegrót!

2017. szeptember 12. 18:52

A máltai U17-es fiú Európa-bajnokság 3. fordulójában a Horváth János irányította magyar válogatott 12–11-re legyőzte ellenfelét, így rosszabb gólkülönbséggel a horvátok mögött második lett csoportjában. A legjobb 16 között Grúzia következik.

A horvátok nem bízták a véletlenre, 19–4-re győzték le Ukrajnát, avagy így a második hely megszerzése lett a tétje az A-csoportban a mieink Montenegró elleni találkozója. Amely jól kezdődött, hiszen Baksa Benedek góljával vezettünk, ám a rivális három góllal válaszolt…

S innen úgy tűnt sokáig, hogy nincs sok esély. Nincs, mert a védekezés a jelentések szerint ezúttal kevésbé volt hatékony, Horváth János kapust is cserélt, Grieszbacher Márk helyett Lampert Márk állt be, akik fogott két labdát, ám elöl is akadtak problémák, a nagyszünetben így 7–2-re vezetett Montenegró.

Dala Döme és Bóbis Botond találata igyekezett visszahozni a reményt, avagy a harmadik negyedben beindult végre a támadójáték, betalált Szieben László és Schmölcz Norman is – sajnos azonban hátul továbbra sem állt össze igazán a fal, Uros Vucurovic ellen nem volt ellenszer (öt gólnál járt), így háromgólos hátrányban mentünk neki az utolsó negyednek.

Láss csodát, aztán megismétlődött a horvátok elleni finálé! Annyiban minimum, hogy 3–0-s rohammal (Bóbis, Schmölcz és Dala talált be), a kapuba visszatérő Grieszbacher védéseivel két és fél perc alatt egyenlített a csapat! Új meccs kezdődött, amelyben mi voltunk a jobbak! A kéztörése után csodák csodájára egyre jobb, újra húzóemberré váló Schmölcz 1:41-mal a vége előtt ismét betalált, méghozzá akcióból, erre Murisic azonnal válaszolt. 47 másodperccel a vége előtt azonban a horvátok elleni is a végén parádézó Bóbis azonban gólt jegyzett, és ezzel megnyertük a meccset!

Mindez azt jelenti, hogy csapatunk a horvátokhoz hasonlóan két győzelemmel és egy döntetlennel zárt, és rosszabb gólkülönbsége miatt lett második. Így játszani kell a nyolc közé jutásért, méghozzá szerdán 10:30-kor a C-csoport harmadikja, Grúzia ellen. Csütörtökön meg jöhet várhatóan a negyeddöntő, méghozzá Görögország ellen.

 
U17-es fiú Európa-bajnokság, Málta
A-csoport, 3. forduló
 
Magyarország-Montenegró 12-11 (2-4, 0-3, 5-3, 5-1)
Gólszerzők: Bóbis B. 4, Schmölcz N. 3, Baksa B. 2, Dala D. 2, Szieben L.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Az Eb teljes eredménysora: itt
 
Az Eb-csapat
Kapusok: Grieszbacher Márk, Lampert Márk
Mezőnyjátékosok: Fodor Olivér, Schmölcz Norman, Dala Döme, Konarik Ákos, Szőke Benedek, Fekete Gergő, Bóbis Botond, Tóth Gyula, Szieben László, Vékony Ákos, Baksa Benedek
 
U17-es fiú Európa-bajnokság, Málta
A-csoport: Horvátország, Magyarország, Montenegró, Ukrajna
B-csoport: Spanyolország, Olaszország, Románia, Németország
C-csoport: Szerbia, Málta, Grúzia, Franciaország
D-csoport: Görögország, Oroszország, Szlovákia, Törökország
Vízilabda hírek
Utánpótlás - Fiú ifjúsági válogatott
horváth János
ifiválogatott
málta