cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

Fantasztikus hajrával ikszeltünk a horvátok ellen

2017. szeptember 11. 16:15

Fordulatos mérkőzést vívott a magyar ifjúsági válogatott Horvátországgal a máltai korosztályos Európa-bajnokságon, ahol kétgólos hátrányból lett háromgólos előny, majd ismét kettővel mentek a horvátok, végül Bóbis Botond egyenlített 13 másodperccel a vége előtt.

Különböző módon hangolódott a magyar és a horvát válogatott a két csapat egymás elleni rangadójára. A mieink könnyed győzelemmel léptek át (11–1) Ukrajnán, míg Horvátország a csoport harmadik élcsapatával, Montenegróval mérkőzött, s nagy csatában, gyakorlatilag végig vezetve nyert 13–9-re.

Horvátország aztán a magyar válogatott ellen is előnybe került, a rivális előbb 1–0-ra, majd a második negyed elején 3–1-re vezetett, majd a magyar csapat percei következtek. Horváth János együttese a nagyszünetig hátralévő hat és fél percben gólt sem kapott, lőtt viszont hármat, így Schmölcz Norman előbb egyenlített, majd Bóbis Botond találata már azt jelentette, hogy 4–3-as magyar vezetésnél cseréltek térfelet a csapatok.

A horvátok a harmadik negyed elején egyenlítettek, majd jött Fekete Gergő, 55 másodperc alatt duplázott, előbb emberelőnyből, aztán egyenlő létszámnál talált be, így először vezettünk két góllal! Sőt, a 19. percben már három volt a különbség, Szieben András váltott gólra egy emberfórt – ez volt a második gólja – , aki aztán fél perccel később megkapta a harmadik személyi hibáját, így nélküle folytatta a küzdelmet a csapat.

A nagyobb gondot az jelentette, hogy ezúttal a horvát válogatott vette át az irányítást, a harmadik negyed végére felzárkózott 7–6-ra, a záró játékrészben pedig Jakov Markic duplájával fordított, így szűk öt perccel a vége előtt a riválisnál volt az előny. Ezúttal a magyar válogatott maradt gól nélkül több mint nyolc percen keresztül. A végül majd’ tízperces gólcsendet Baksa Benedek törte meg, 10–8-nál viszont már csak 74 másodperc volt hátra.

Ami persze nem olyan kevés idő, ha egy csapat eredményesen támad és jól védekezik, Horvát János együttese pedig pontosan így tett: Bóbis Botond 28 másodperc alatt duplázott, előbb felhozta mínusz egyre a társaságot, aztán 13 másodperccel a lefújás előtt bevágott egy emberelőnyt, 10–10!
 
U17-es fiú Európa-bajnokság, Málta
A-csoport, 2. forduló

 
Horvátország–Magyarország 10–10 (2–1, 1–3, 3–3, 4–3)
Gólszerzők: Markic 2, Sparada 2, Poropat 2, Krzic, Culina, Herceg, Bajic, ill. Bóbis B. 3, Szieben 2, Baksa B. 2, Fekete G. 2, Schmölcz
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Az Eb-csapat
Kapusok: Grieszbacher
Márk, Lampert Márk
Mezőnyjátékosok: Fodor Olivér, Schmölcz Norman, Dala Döme, Konarik Ákos, Szőke Benedek, Fekete Gergő, Bóbis Botond, Tóth Gyula, Szieben László, Vékony Ákos, Baksa Benedek

U17-es fiú Európa-bajnokság, Málta
A-csoport:
Horvátország, Magyarország, Montenegró, Ukrajna
B-csoport: Spanyolország, Olaszország, Románia, Németország
C-csoport: Szerbia, Málta, Grúzia, Franciaország
D-csoport: Görögország, Oroszország, Szlovákia, Törökország

Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Fiú ifjúsági válogatott
ifi ifjusagi europa bajnoksag malta magyarorszag h