cover image
Egyéb

Életet mentett a BVSC szakszerű csapata

2017. szeptember 11. 14:02

A Szőnyi úton egy 50 körüli úr veszítette eszméletét, és süllyedt a víz alá – a medencéket felügyelő team azonban gyorsan a segítségére sietett, és a mentők kiérkezéséig elkezdte az életmentő műveletet. Mindenki tudta a dolgát – íme, a TAO-pénzből finanszírozott képzés kulcsfontossága!

Drámai jeleneteknek zajlódtak délelőtt a gyönyörűen felújított, nyáron új medencével bővült Szőnyi úti Laky Károly Uszodában: egy 50 körüli férfi elsüllyedt a medencében, eszméletét veszítette. Hála az égnek, az úszómesterek azonnal reagáltak, kiemelték a vízből, és megkezdték a szakszerű életmentést.

A többit halljuk Szentpáli Gábortól, a BVSC ügyvezető elnökétől, aki készségesen állt rendelkezésünkre: „A mentők kiérkezéséig – ez hívás után tíz percet vett igénybe – négy-öt kollégánk kezdte meg az újraélesztést, mindenki tudta, mi a dolga. Előkerült a defibrillátor készülék is, amelyet végül nem kellett használni. Ott volt a helyszínen egy kardiológus vendég is, aki csak annyit mondott, végtelenül profin kezelte az uszoda a helyzetet, neki nem is kellett semmi csinálni. A mentők – akiknek aztán sikerült stabilizálni az úr állapotát, és az Uzsoki Kórházba szállították – is szakszerű életmentésről beszéltek.”

Az eset bizonyítja, a BVSC uszodájában mindenre fel vannak készülve – pontosabban készítve az ott dolgozók, avagy a történet kristálytisztán világít rá arra, hogy a Társasági Adókedvezménynek is hála a szakszerűség a legfőbb szempont. Mert miként Szentpáli Gábor őszintén elmesélte: „Borzasztó belegondolni, hogy öt-nyolc éve, amikor sokmilliós tartozása volt az egyesületnek, mi történt volna egy ilyen esetben… Most ott tartunk, hogy a TAO-nak is köszönhetően csak olyan embereket alkalmazhatunk az uszodában, akik magas szintű képzéseken vettek részt, rátermettek, tudják, mi ilyen helyzetben a dolguk. Az úr ennek köszönheti az életét. Ezeket a képzéseket természetesen állandóan frissíteni kell, a TAO-ból meg is tudjuk oldani ezeket. Fel kell készülni mindenre, a versenysport és a szabadidősport az év minden napján feladatot az az uszodában. Régen négy medencére jutott egy ember, hála istennek, már nem itt tartunk, és korszerű eszközök állnak a rendelkezésünkre. Figyelünk az emberekre.”
Vízilabda hírek
BVSC
TAO