cover image
Egyéb

Tízgólos győzelemmel hangoltunk a horvátok elleni csatára

2017. szeptember 10. 10:09

A máltai U17-es fiú Európa-bajnokság nyitányán a Horváth János irányította magyar válogatott 11-1-re győzte le Ukrajnát. Folytatás hétfőn 15 órától Horvátország ellen.

Nyitómeccs reggel 9-kor, mostanság ez vár az aktuális világversenyen a mienkre - „Ezen is túl kell lenni" - mondta erre Horváth János, U17-es fiúcsapatunk szakvezetője, aki a kontinensviadal vitathatatlanul legerősebb csoportjában Ukrajna ellen vezette csatába a mieinket.
 
9 óra 2 perckor már az első magyar gólnak tapsolhatott a maroknyi magyar tábor a kis máltai „uszoda-ékszerdobozban", köztük dr. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, dr. Molnár Tamás alelnök és Tóth Sándor, a Liga alelnöke is. Avagy vigyázó, szakértő szemek ezen a csapaton is, hiába, no, ebből a garnitúrából is kikerülhetnek olyan pólósok, akikről esély van arra, hogy sokat hallunk majd. Így például Baksa Benedeket említhetjük, aki csapatkapitányhoz méltóan kezdett: az első után a második találatunkat is ő szerezte.
 
Nem feltétlen őrület ütemben, de szépen haladt előre válogatottunk, amely főként hátul igyekezett dominánsan ellenfele fölé kerekedni - az ukránok nem is tudtak mit kezdeni a fallal, és Grieszbacher Márk, illetve a nagyszünet után Lampert Márk kapussal. A második negyedben Fekete Gergő találatára még válaszoltak, ám ezt követően meg sem állt csapatunk a negyedik negyedig 11-1-ig. A rend kedvéért: Konarik Ákos három, Szieben László, Fodor Olivér, Bóbis Botond, Schmölcz Norman és Baksa Benedek egy-egy góllal járult hozzá a 8-0-s etaphoz.
 
Hétfőn 15 órától a Horvátország elleni rangadó következik.
 
U17-es fiú Európa-bajnokság, Málta
A-csoport, 1. forduló
 
Magyarország-Ukrajna 11-1 (2-0, 2-1, 4-0, 3-0)
Gólszerzők: Baksa 3, Konarik 3, Fekete G., Szieben, Fodor, Bóbis, Schmölcz, ill. Alekszejev
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az Eb-csapat
Kapusok: Grieszbacher Márk, Lampert Márk
Mezőnyjátékosok: Fodor Olivér, Schmölcz Norman, Dala Döme, Konarik Ákos, Szőke Benedek, Fekete Gergő, Bóbis Botond, Tóth Gyula, Szieben László, Vékony Ákos, Baksa Benedek
 
U17-es fiú Európa-bajnokság, Málta
A-csoport: Horvátország, Magyarország, Montenegró, Ukrajna
B-csoport: Spanyolország, Olaszország, Románia, Németország
C-csoport: Szerbia, Málta, Grúzia, Franciaország
D-csoport: Görögország, Oroszország, Szlovákia, Törökország

Vízilabda hírek
horváth János
ifiválogatott
málta