cover image
Egyéb

Bodnár András hivatalosan is halhatatlan!

2017. szeptember 6. 18:19

Hivatalosan is beiktatták a nemzetközi sportági halhatatlanokat tömörítő szervezet, a International Swimming Hall of Fame tagjai közé Tokió olimpiai bajnok vízilabdázóját, dr. Bodnár Andrást (mellette balra a kétszeres olimpiai bajnok francia Alain Bernard), akinek neve felkerült a Hírességek Csarnokában is a sportág legendái közé.

A jelölést elfogadva az International Swimming Hall of Fame, azaz a nemzetközi sportági halhatatlanokat tömörítő szervezet úgy döntött, hogy tagjai közé választja dr. Bodnár Andrást! A hírt a jelölőbizottságban és a döntőbizottságban is tag dr. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke (aki 2011 óta maga is tagja a Hirességek Csarnokának) közölte még a februári döntés után az 1964-es olimpiai bajnokkal, az ötkarikás ezüstéremmel (1972) és két bronzéremmel (1960, 1968) is rendelkező, világ- és Európa-bajnok legendánkkal, aki akkor meglepődött, és nagyon örült a megtiszteltetésnek. A napokban hivatalosan is beiktatták.

A 75 esztendős dr. Bodnár András a mai napig aktív, igaz vízilabda helyett teniszezik. 1992 óta tagja az Európai Úszó Szövetség (LEN) orvosi bizottságának, ezen felül a Magyar Olimpiai Bizottság keretin belül működő Mező Ferenc Sportbizottság elnöki teendőit is ellátja.

A magyar vízilabdázók már szép számban képviseltetik magukat, hiszen a Hírességek Csarnokának tagja Benedek Tibor, Biros Péter, Faragó Tamás, Gyarmati Dezső, Halassy Olivér, Homonnay Márton, Kanizsa Tivadar, Kásás Tamás, Kárpáti György, dr. Kemény Dénes, dr. Kiss Gergely, Komjádi Béla, Lemhényi Dezső, Markovits Kálmán, Mayer Mihály, dr. Molnár Tamás, Németh János, Szécsi Zoltán, Szivós István, id. Szivós István és Zólyomi András is.
Vízilabda hírek
bodnár andrás