cover image
Egyéb
Utánpótlás
Női

Női junior-vb: győzelemmel kezdtek a lányok!

2017. szeptember 3. 9:13

Megnyerte a Japán elleni kulcsonfontosságú csoportmeccset a női juniorválogatott, amely 12–11-re győzte le az ázsiai riválist.

Tudtuk, hogy nem lesz könnyű, és a japánok bizonyították is, hogy miért készült nehéz mérkőzésre a magyar női juniorválogatott. Faragó Tamás és Petrovics Mátyás együttese játszotta a voloszi korosztályos világbajnokság első meccsét, helyi idő szerint reggel 9-kor.

A japánok hagyományosan sokmozgásos vízilabdát játszanak, és mivel a mostani magyar csapatnak szintén nem pozíciós játék az erőssége, ezért aztán valóban az egy egy elleni küzdelmek, elmozgások domináltak.

Ebben a csatában pedig fej fej mellett haladtak a csapatok, a nagyszünetben még Japán vezetett 5–4, aztán fordított a magyar válogatott, majd újra a rivális állt jobban, s végül az utolsó negyed 8–8-ról kezdődött.

A záró negyedben ötméteresből Japán szerezte meg újból a vezetést, majd lefordulásból, illetve egy szabaddobást követő elmozgásból már a mieink voltak előnyben. A mérkőzés eddigi alakulását látva nem jelentett meglepetést, hogy Japán egyenlített, viszont ezúttal nem tudott fordítani a rivális, sőt 10–10 után újabb két magyar gól következett. A 12–10-es előny pedig már elégnek bizonyult, a japánok még szépítettek, a győzelem azonban a magyar válogatotté lett.
 
NŐI JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG, VOLOSZ
A-csoport, 1.forduló
Japán–Magyarország 11–12 (3–2, 2–2, 3–4, 3–4)

Gólszerzők: Arima 5, Iwano 3, Inaba 2, Hasida, ill. Kuna 6, Hlengiwe 2, Vályi V., Hertzka, Huszti, Farkas T.
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Női junior válogatott
junior vilagbajnoksag volosz