cover image
Egyéb

Molnár Tamás ismét igent mondott!

2017. szeptember 2. 8:39

Akarsz Kaliforniában pólózni? És amerikai diplomát szereznél közben? Figyelem, itt a lehetőség, a program - amelynek egyik fő arca háromszoros olimpiai bajnokunk - továbbra is él! A program szervezői duója, a Póka Sándor, Szénászky Zsolt kettős beszélt a bajnokkal.

Kedves Tamás, köszönjük, hogy ismét vállaltad, mondasz pár szót a H2O Polo csapata által működtetett programról. Először is gratulálni szeretnénk a FINA  vízilabda technikai bizottságába betöltött tagságodhoz. A múltban nyilatkoztad, hogy nagyon jó programnak tartod ezt a kaliforniai programot, ahol magyar fiatal vízilabdázó lányok és fiúk egyaránt kipróbálhatják magukat, fejleszthetik angol nyelvtudásukat és lehetőségük nyílik megmutatni vízilabdatudásukat olyan tornákon, és nagynevű egyetemi edzők előtt, aminek következményeképpen akár egy egyetemi ösztöndíj is ölükbe hullhat.
Igen, továbbra is fenntartom a korábbi állításomat, hogy ez egy egyedülálló lehetőség a magyar fiatalok számára. A szervezők tájékoztattak arról, hogy az idei nyáron is több fiatal kapott ösztöndíj ajánlatot. Vannak olyanok, akik több egyetem érdeklődését is felkeltették. Tudomásom szerint a programnak köszönhetően idén ősszel három kiváló magyar vízilabdás a KSI-ből Lévay András, a Honvédból Dömötör Dániel és Tatabányából Kovács Norbi is megkezdi tanulmányait neves amerikai egyetemen, mint ösztöndíjas diák. Azt gondolom, ezek az eredmények önmagukért beszélnek. Büszke lehet a magyar vízilabda utánpótlásképzés, hiszen a gyerekekkel foglalkozó edzők tudása, befektetett munkája is megjelenik akkor, amikor ösztöndíj ajánlatot ad egy amerikai egyetem.
Milyen korosztályt érdekel leginkább ez a lehetőség?
Eddig az érettségi előtt állók jelentkeztek túlnyomó többségben, de a gyakorlat azt mutatja, hogy jobb, ha már két-három évvel az érettségi előtt belépnek a programba.
Mit értesz ez alatt?
Az erős magyar bajnokságban meghatározó játékosoktól is az a visszajelzés érkezett, hogy két-három hétre is szükségük volt, mire megszokták a kinti játékfelfogást, a játékvezetői stílust. Miután akklimatizálódtak, utána tudták megmutatni képességeik legjavát, aminek köszönhetően nyertek el ösztöndíjat. Ezt öt hét alatt nagyon kevesek tudják sikeresen teljesíteni. Jó, ha van idő a nyugodt tapasztalatszerzésre, hogy utána sikeresebb legyen a folytatás.
Akkor jól értem, hogy már 15-16 éves kortól ajánlanád a programot?
Igen, abszolút. Idén is volt egy 14 éves fiatalember Hódmezővásárhelyről, aki kisfiúként ment ki és érett, tapasztalt fiatalemberként jött haza. Szülei elmondása szerint sokat komolyodott, ügyesedett, erősödött a fiuk. Nem mellesleg megjegyezném, hogy az otthont adó amerikai család és kinti csapattársai annyira megkedvelték, hogy alig akarták hazaengedni ezt a szimpatikus fiatalembert.
Zárszóként mit üzensz a magyar fiatal vízilabdázóknak?
Járjanak sokat edzésre, figyeljenek oda a tanulásra, tanulják a nyelvet, hiszen a felsorolt példák is azt mutatják, hogy megéri. Keressék meg a H2O Polo csapatának szervezőit, kérdezzék őket, és ha tehetik, vágjanak bele ebbe a remek programba még időben, hogy nekik is sikerüljön az az álom, ami sokaknak már megadatott.  
usafoto.jpg  
FIGYELEM! A program elérhető a www.usa-h2opolo-opportunities.com weboldalon, illetve a Facebook-oldalon a H2O Polo USA néven, egy like-olást követően olvasható még sok érdekes beszámoló.
 
 
Vízilabda hírek
usa
Amerika
H2O
molnár tamás