cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Már vésik a vb-aranyra emlékező márványtáblát

2013. szeptember 26. 10:43

Hamarosan láthatjuk az idei világbajnoki aranyéremnek emléket állító táblát a Hajós Alfréd Uszodában.

Az olaszországi Carrarából érkezett az a 80 kilós márványtábla, amit a mementó elkészítésére használnak. A toszkánai településen bányásszák a világ talán leghíresebb márványát, első osztályú lesz tehát a minőség.

A 66 éves Horváth István betűvésnök írja a neveket a táblára. A mester végigjárta a szamárlétrát, egykoron kőfaragóként kezdte, mára már komoly és nagy presztízsű megbízásokat kap. Nem ez az első márványtábla, amit a Hajósba készített, „akadt dolga” Egerszegi Krisztina és Darnyi Tamás nevével is, 50 éve a szakma képviselője.

Amint azt weboldalunknak elmondta, egy nap alatt elkészül maga a vésés, aztán jön a festés.

Mióta itt dolgozom a Nemzeti Sportközpontoknál, szerencsére többször is kellett márványtáblát készíttetni, a sikerek nem maradtak el. Ez a cég végzi már hosszú évek óta a munkát, mások nem is nagyon vállalnak ilyen megbízást. Alig van már hely az előcsarnokban, ez tény, de az oszlopokon még akad, így valószínű a vb-aranyat szerző csapat táblája is oda kerül majd” – ezt Dala Tamás, a margitszigeti Nemzeti Úszó és Vízilabda Központ vezetője mondta.

A márványtáblákon egyébként ott lesz Gyurta Dániel és Hosszú Katinka neve is, ők is Barcelonában szereztek aranyérmet a világbajnokságon, Katinka kettőt is.

Arról, hogy mikor avatják fel a táblákat a Hajós Alfréd Uszoda előcsarnokában, később adunk tájékoztatást.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
márványtábla
barcelona
világbajnokság
dala tamás