cover image
Egyéb

Edzőképzés, harmadik évfolyam! Szeptember 15-ig lehet jelentkezni!

2017. augusztus 31. 12:59

Kásás Zoltán irányítása mellett az MVLSZ ezúttal is meghirdeti edzőképző tanfolyamát - a beiratkozók ideiglenes licencet kapnak, ami azért is fontos, mert a korábbi elnökségi határozat él: 2017. szeptember 1-től csak megfelelő képesítéssel rendelkező szakemberek dolgozhatnak a szövetség versenyrendszerében részt vevő csapatoknál.

Több tény együttes állása révén a Magyar Vízilabda Szövetség úgy döntött, hogy harmadszor is elindítja az Európai Úszószövetség (LEN) által is akkreditált edzőképző tanfolyamát. Ennek vezetője ismét olimpiai ezüstérmesünk, Kásás Zoltán lesz, aki ekképpen fogalmazta meg, miért is jutottak arra az álláspontra, hogy ismét elindítják a négyszer féléves kurzust: „A Testnevelési Egyetemen újra indult ugyan a szakedzői képzés - a vízilabda részt dr. Kemény Dénessel közösen felügyeljük -, ám a 120 meghirdetett helyre 26 sportágból jelentkeztek, a vízilabdára is nagy volt a túljelentkezés, így értelemszerűen sokan hoppon maradtak. Tekintettel arra, hogy a Magyar Vízilabda Szövetség korábban nagyon helyesen meghozott határozata él, amelynek értelmében a szövetség versenyrendszerében részt vevő csapatok (felnőtt és utánpótlás) mellett 2017. szeptember 1-től, a területi bajnokságokban szereplő csapatok (felnőtt és utánpótlás) mellett 2019. szeptember 1-től kizárólag az MVLSZ által elfogadott képesítésekkel rendelkező szakember dolgozhatnak, szükség van a képzésre. Dénessel abban maradtunk, még egyszer nekifutunk a saját tanfolyamunknak, hangsúlyozva, nem a Testnevelési Egyetem diplomát adó képzésének vetélytársaként, sokkal inkább azt segítve, az onnan kiszoruló edzők képzését szem előtt tartva dolgozunk. Minden beiratkozó ideiglenes licencet kap, amellyel dolgozhat, a tanfolyam sikeres elvégzése, a tanúsítvány kézhez vétele után lehet ezt véglegesíteni."
 
A várhatóan szeptember végén induló tanfolyamon ezúttal is a szakma legjobbjai, a Testnevelési Egyetem méltán elismert tanárai tartanak majd előadásokat - említhetjük többek között az élettant tanító dr. Pavlik Gábort, a sportpedagógiát okító dr. Gombocz Jánost, a pszichológia tárgykörben előadó dr. Boda-Ujlaky Juditot, az edzéselmélet tanítóját, Dubecz Józsefet, vagy a szárazföldi edzés, felkészítés Pécsi Tudományegyetemről érkező decensének nevét, dr. Katics Lászlót említeni.
 
„Ahogy korábban, ezúttal is minden területről kiváló előadókat sikerült megnyernünk, akik örömmel vállalták a tanítást. Pozitív visszajelzések érkeztek a hallgatóktól a vízben bemutatott gyakorlatokkal, edzésekkel kapcsolatban, hasznosnak ítélték - ezen sem kívánunk változtatni, ugyanis fő aggályunk, hogy az alapokat nem tanulják meg jól az edzők, és akkor nincs mire építkezni" - tette hozzá Kásás Zoltán, akinek fizikai és technikai felkészültségéről is meggyőződhettünk az emlékezetes Masters vb-n, amelyen +70-es nemzetközi csapatával ezüstérmes lett - köszönhetően nagyban az ő játékának.
 
Visszatérve az edzőképzéshez: az első két tanfolyamra 40-45-en jelentkeztek, többek között Biros Péter, Fodor Rajmund vagy éppen Keszthelyi Tibor végezte el. A harmadik tanfolyamra 2017. szeptember 15-ig várják a jelentkezéseket - a jelentkezési lapot itt lehet letölteni.
 
 
 

Vízilabda hírek
edzőképzés
kásás zoltán
MVLSZ