cover image
Egyéb

dr. Faragó Tamás: „Régóta vártunk erre az éremre”

2017. augusztus 31. 10:41

U17-es leány csapatunk Európa-bajnoki bronzérme a remények szerint egy jó kezdeti lépés – a női utánpótlás szakmai igazgatója, montreali bajnokunk legalábbis bízik benne, a lányok folytatják a megkezdett úton.

Az újvidéki Európa-bajnokságon dobogón állhatott U17-es leány csapatunk, a harmadik helyezés örömmel töltötte el a szakmát, és természetesen dr. Faragó Tamás utánpótlás-igazgatót is, aki a Digi Sport Reggeli Start című műsorában így fogalmazott: „Elég régóta vártunk erre az éremre. Örülök neki. Elsősorban a lányokon keresztül érzem, hogy ennek nagy értéke van. Kezdeti lépésnek jó eredménynek tűnik.”

Montreali olimpiai bajnokunk szerint az eredményben kulcsfontosságú, hogy a lányok saját és a szakmai stáb gondolata több helyen találkozott, és ebből alakult így ki ez a pozitív történet.

„Megpróbáltam azt a hitet sugározni, ami kellett, és a szakmai hozzáértés is találkozott a lányok gondolataival, és ez elég volt arra, hogy nehéz pillanatokban fordítani tudjunk.”

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Elhangzott, hogy a 2001-es korosztályban igencsak sok a reménykeltő játékos, nem véletlen, hogy az élmezőny egyik legfiatalabb csapata volt a magyar a kontinensviadalon.

Szóba került kislánya, a csapatkapitány Faragó Berta, no és az, hogy már havi háromszor sikerült közös edzéseket tartani, ami előrelépés – igaz, a győztes spanyolok heti öt, a hollandok heti három edzést tudnak év közben tartani…

A teljes beszélgetés itt nézhető meg.

watch?v=M7nrzmIqdtU Az U17-es leány magyar válogatott
Kapusok:
Magyari
Alda- POLO SC
Pápai Barbara - UVSE
Mezőnyjátékosok:

Muzsnay Fanni - POLO SC
Petőváry Luca - POLO SC
Ármai Zita - POLO SC
Faragó Berta - BVSC
Utassy Kata - BVSC
Szellák Csenge - Tatabánya
Tátrai Szonja - Tatabánya
Pap Mónika - UVSE
Dömsödi Dalma - Szentes
Kudella Panna Szentes
Kékesi Borbála - Eger
Vízilabda hírek
Leány ifjúsági válogatott
faragó tamás