cover image
Egyéb

Szombathely: előre, tovább!

2017. augusztus 30. 10:11

Öt játékost igazolt az ob I-be jutott Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS), amely csütörtöktől szombatig tornát rendez a Fedett Uszodában.

Szombathelyen komolyan gondolják, hogy tovább építik a pólóéletet, amit jól mutatnak az utóbbi hetek, hónapok jelei is. Nem csupán a feljutás, hanem dr. Vincze Balázs szakmai igazgatói kinevezése, majd a 39 esztendős Európa-bajnok, a csapatnak a személyiségével is sokat segítő Kiss Csaba leigazolása is. De - miként a klub honlapja beszámolt róla - öt újabb igazolást is bejelentettek. A 28 éves szerb Ivan Basara korábban Pécsett és Szegeden pólózott, a 19 esztendős Baj Marcell Nagykanizsán, Kaposváron, a BVSC-ben, az Yblben, utoljára pedig a KSI-ben szerepelt. A 21 éves Garancsy András a KSI, az Érd és a Tatabánya érintésével jött Szombathelyre. A szlovák válogatott Polovicz Krisztánt pedig Kaposvárról szerződtették a vasiak. Nem lehetett ott a sajtótájékoztatón a 31 éves Rustam Ukumanov, aki a kazah válogatott színeiben részt vett a 2012-es londoni olimpián is. Ukumanov szombaton érkezik a vasi megyeszékhelyre. Valamennyi pólós kiemelte: jó csapatba került, hiszik, hogy a kitűzött célt, a bentmaradást teljesíti a gárda.

Juhász Tibor, az aligátorok elnöke elmondta: azért, hogy felvegyék a versenyt a vetélytársakkal, a legutóbbi bajnokságban szereplő, főként fiatalokra épülő csapatot tovább erősítették. A hazai meccseiket felváltva a Fedett Uszodában és a mögötte elkészült kis uszodában rendezik. Az új uszoda műszaki átadása megtörtént és az elkövetkezendő napokban terheléses teszt következik - utóbbi azt jelenti, hogy a csapat hétfőtől ott edz. Idén csekély összegért, 500 forintos belépőjeggyel lehet megtekinteni az AVUS hazai mérkőzéseit.

Az AVUS csütörtöktől szombatig hat csapat részvételével felkészülési tornát rendez a Fedett Uszodában. A házigazda mellett további öt ob I-es csapat, a Debrecen, a Szeged, a Tatabánya, a Pécs és a Kaposvár száll vízbe. Az együttesek körmérkőzéses formában döntenek a helyezésekről. A belépés ingyenes.

A program
Csütörtök
9:30: Debrecen-Szeged. 10:50: AVUS-Tatabánya. 12:10: Kaposvár-Pécs. 16:00: Szeged-Tatabánya. 17:20: Debrecen-Kaposvár. 18:40: Pécs-AVUS
Péntek
9:30: Tatabánya-Pécs. 10:50: Kaposvár-Szeged. 12:10: AVUS- Debrecen. 15:30: Szeged- Pécs. 16:50: Debrecen-Tatabánya. 18:10: Kaposvár-AVUS
Szombat
9:30: Pécs-Debrecen. 10:50: Tatabánya-Kaposvár. 12:10: AVUS-Szeged
 
 

Vízilabda hírek
szombathely