cover image
Egyéb

Boldogok a lányok, becses és szép az ezüstérem

2017. augusztus 29. 17:17

Elégedetten értékelt az universiadedöntőt követően Bíró Attila szövetségi kapitány, hiszen értékes második helyet szerzett a női válogatott.

A döntő már csak hab lett volna a tortán, de így sem lehetünk elégedetlenek, nem véletlen, hogy a női válogatott tagjai is jó hangulatban tértek vissza az universiadefaluba.

„A fináléban nem volt sanszunk, egy pozitívuma volt a mérkőzésnek, Parkes Rebecca centerjátéka – mondta Bíró Attila kapitány, aztán a torna egészére is kitért. – Minden szakértő azt mondta, hogy a valaha volt legerősebb universiade volt a mostani, nem ütközött a világbajnoksággal, így a magyar válogatottat kivéve az első hét helyezett világbajnoki erősségű csapattal jött.”

A magyar együttesben két olyan pólós (Gurisatti Gréta és Szilágyi Dorottya) kapott szerepet, aki a vb-n is ott volt, a riválisok többségénél a gárda nagyjából fele játszott a Margitszigeten is. A szakvezető szerint pozitív hozadéka a tornának, hogy azok, akik eddig a bő keretnek voltak tagjai – vagy még annak sem –, beleszagolhattak a légkörbe. Bíró Attila hangsúlyozta, a folytatásban is menedzselni kell ezt a csapatot, ezt a korosztályt, mert jó játékkal, a jövőben a felnőttválogatottba is bekerülhetnek a kerettagok.

„Ennek érdekében még tovább kell fejlődni, ahhoz pedig ilyen szintű tornákra van szükség
– folytatta Bíró Attila. – Akkor játszottunk a legjobban, amikor leginkább kellett. A negyeddöntőben picit gyengébb játékkal, de továbbjutottunk, az elődöntőben pedig pazarul vízilabdáztunk. Minden elismerésem a játékosoké, és Mihók Attilának is köszönöm az egész nyáron végzett munkát. Boldogok a lányok, ez egy becses és szép ezüstérem, azt gondolom, mindenképpen elégedettek lehetünk.”
Vízilabda hírek
universiade nok magyarorszag