cover image
Egyéb

Universiade: az ezüst is szépen csillog

2017. augusztus 29. 14:51

Ezüstérmet szerzett a tajvani universiadén a női válogatott, miután a fináléban 16–9-re kikapott az Egyesült Államoktól.

Nos, a magyar női válogatott is megpróbálta. És a mieinknek sem sikerült.

Az Egyesült Államok legyőzéséről van szó, hiszen azok után, hogy az amerikai csapat veretlenül megnyerte a budapesti világbajnokságot, az universiadén – ahol hat vb-győztes szállt vízbe – még a margitszigetinél is nagyobb fölényt mutatott. A tengerentúli gárda a tajvani döntőig vezető úton az öt csoportmérkőzésen kapott összesen 14 gólt, és az elődöntőbeli 13–8-as győzelem volt a legszorosabb meccse.

Ettől függetlenül Bíró Attila együttese azért szállt vízbe, hogy szoros meccset vívjon a riválissal – aztán majd a végén megnyerje azt, ha úgy alakul –, azonban a vb-n is szereplő Jamie Neushul vezérletével az első negyed végén 5–2-re, a 14. percben pedig 9–2-re vezetett.

Az amerikai henger a második félidőben lassult, ekkor már a magyar válogatott is eredményesebben játszott, s az is valami, hogy legalább nem nőtt a hétgólos hátrány. A térfélcserét követően a mieink kétszer annyi gólt lőttek, mint addig, így végül 16–9-re kapott ki a magyar csapat, s elmondhatja magáról, hogy az universiadén ő lőtte a legtöbbet a végső győztes Egyesüt Államoknak.

A magyar női válogatott 2009 és 2013 után harmadszor lett ezüstérmes az universiadén.


UNIVERSIADE 2017, TAJVAN
Nők
Döntő
Magyarország–Egyesült Államok 9–16 (1–5, 2–5, 3–3, 3–3)
Gólszerzők:
Parkes 3, Gurisatti 2, Horváth B. 2, Garda, Szilágyi D., ill. K. Neushul 4, J. Neushul 4, Brooks 3, Raney 2, Mutafyan 2, Williams
uniezust0829.jpg  
AZ UNIVERSIADE VÉGEREDMÉNYE
1. Egyesült Államok, 2. MAGYARORSZÁG, 3. Japán, 4. Oroszország, 5. Kanada, 6. Ausztrália, 7. Franciaország, 8. Olaszország, 9. Görögország, 10. Nagy-Britannia, 11. Új-Zéland, 12. Argentína
 
A magyar válogatott kerete
Kapusok: Bolonyai Flóra (BVSC), Kiss Alexandra (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta(Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Kövesdi Vivien (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Menczinger Kata (Dunaújváros), Parkes Rebecca (Eger), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros),Vályi Fanni (Dunaújváros), Ziegler Diána (Dunaújváros)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
Vízilabda hírek
universiade nok magyarorszag