cover image
Egyéb

Universiade: jöhet a döntő!

2017. augusztus 29. 6:44

Magyar idő szerint 13:30-kor kezdődik a Magyarország–Egyesült Államok mérkőzés, amelynek tétje az universiadegyőzelem.

„Döntőbe jutni bármilyen világversenyen hatalmas dolog" – mondta Bíró Attila, az universiadeválogatott kapitánya, miután a lányok Oroszország legyőzésével kiharcolták a finálét a tajvani viadalon. Így pedig ha nem is a margitszigeti világbajnokságon, de összejött ezen a nyáron a magyar–amerikai döntő. S ha már a világbajnokságot említettük, az ötödik magyar válogatott két játékos (Gurisatti Gréta és Szilágyi Dorottya), illetve Bíró Attila kapitány, míg az aranyérmes amerikai együttesből hatan (Gabrielle Stone, Jordan Raney, Jamie Neushul, Kiley Neushul, Aria Fisher, Alys Williams) vannak itt.

„Kíváncsian várom én is, hogy mennyit vett ki a negyeddöntő és az elődöntő a csapatból, de fizikailag rendben vagyunk
– folytatta Bíró Attila. – Az amerikai csapat rettentően erős, egyelőre az a cél, hogy végig pariban tudjunk maradni, és ha így lesz, akkor tudunk majd meglepetést okozni. Hétfőn volt egy napunk szusszanni, így még jobban fel tudtunk készülni az amerikaiakból.”

Az universiade programján 2009 óta szerepel a női vízilabda, az azóta eltelt négy kiírás során egyik csapat sem szerzett aranyérmet, a magyar válogatott kétszer, az amerikai pedig egyszer volt ezüstérmes.


ÚT A DÖNTŐIG

MAGYARORSZÁG
Csoportkör

–Japán 17–6
–Nagy-Britannia 28–3
–Kanada 5–8
–Oroszország 11–12
–Új-Zéland 15–4
Negyeddöntő
–Franciaország 7–4
Elődöntő
–Oroszország 11–7

EGYESÜLT ÁLLAMOK
Csoportkör

–Franciaország 15–4
–Argentína 19–1
–Ausztrália 17–3
–Olaszország 16–3
–Görögország 18–3
Negyeddöntő
–Kanada 13–7
Elődöntő
–Japán 13–8
Vízilabda hírek
universiade nok magyarorszag