Egyéb

Elkezdődött a Bajnokok Ligája selejtezője

2013. szeptember 26. 10:35

Három mérkőzést rendeztek a BL első selejtezőkörének A csoportjában szerdán.

Meglehetősen hosszú és kissé körülményes a Bajnokok Ligája újjáalakult sorozata. Az első selejtezőkört ezen a héten rendezik, és három találkozót az A csoportban már le is játszottak. 

A Mladost Zagreb 11-10-re győzött a Marseille ellen, az orosz Sinten Kazany 29-5-re verte máltai ellenfelét, míg az olasz Acquachira 18-14-re győzött a holland Schuurman ellen.

Eredmények - Bajnokok Ligája, selejtezőkör:

CN Marseille (francia) - Mladost Zagreb (horvát) 10-11 (4-2, 2-3, 2-3, 2-3)
Valletta (máltai) - Sintez Kazan (orosz) 5-29 (1-10, 1-9, 2-6, 1-4)
Acquachiara (olasz) - Schuurman BZC (holland) 18-14 (3-2, 5-4, 5-5, 5-3)

A Bajnokok Ligája menetrendje egyébként a következő. Két hatos csoportban zajlik az első selejtezőkör, ahonnan 5-5 csapat jut tovább. Hozzájuk csatlakozik a Primorje Rijeka, a Duisburg, a Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP, a Pro Recco, a Crvena Zvezda és a görög Vuliagmeni.

A 16 csapatot négy négyes csoportba sorolják, ahonnan az első két helyezett jut tovább. Onnantól négy párba sorsolják a csapatokat, és a győztesek jutnak fel a BL főtáblájára.

Az első selejtezőkör csoportjai (játéknapok: szeptember 25-28.):

A csoport: Mladost Zagreb (horvát), Marseille (francia), Sinta Kazan (orosz), Valetta (máltai), Acquachiara (olasz), Schuurman (holland)
B csoport: Budva (montenegrói), Volgográd (orosz), Montpellier (francia), Radnicki Kragujevac (szerb), Oradea (román), Hannover (német)

A 2. selejtezőkör (játéknap: október 11-13.):

A fenti 10 továbbjutó csapat mellett a következő vesznek benne részt:

Primorje Rijeka (horvát), Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP, Duisburg (német), Vuliagmeni (görög), Pro Recco (olasz, Crvena Zvezda (szerb).

A 3. selejtezőkörben a fenti négy négyes csoport két továbbjutója kerül párba. A továbbjutó négy csapat kerül fel a főtáblára. A 3. kör időpontja: október 26. és november 9.

A főtábla résztvevői:
Barceloneta (spanyol), ZF-Eger, Spandau 04 (német), Brescia (olasz), Olympiakosz (görög), Partizan Belgrád (szerb), Jug Dubrovnik (horvát), Galatasaray (török)

A sorsolás megtörtént, ezek alapján:

A csoport:
Barceloneta, ZF-Eger, Jug Dubrovnik, Olympiakosz, valamint a selejtező két továbbjutója

B csoport:
Galatasaray, Spandau, Partizan Belgrád, Brescia, valamint a selejtező két továbbjutója

Minden csapat oda-visszavágót játszik, a csoport első három helyezettje jut be a Final Sixbe a B csoportból, az A-ból viszont csak kettő, mert a Barceloneta alanyi jogon résztvevő. A végső döntőt 2014 májusában rendezik Barcelonában.
Vízilabda hírek
Bajnokok Ligája