cover image
Egyéb

Universiade: jó kezdés, jó zárás, elődöntős a női csapat

2017. augusztus 26. 10:29

Az első és az utolsó negyedben nyújtott eredményes játéknak köszönhetően a női válogatott 7–4-re legyőzte Franciaországot az universiade negyeddöntőjében.

Amikor az első negyedben négy perc után már 3–0-ra vezett a lázas Rebecca Parkes nélkül játszó női válogatott a franciák elleni negyeddöntőben, akkor azt gondolhattuk, hogy magabiztos győzelmet arat a gárda. A lányok bizonyítják, hogy övék az erősebb csapat, aztán szépen bejutnak az elődöntőbe.

Ehhez képest a folytatásban a francia együttes – amely gyakorlatilag a felnőttválogatottjával érkezett – több mint 20 (!) percen keresztül gólt sem kapott, a második negyedben egyenlített, a harmadik derekán pedig a vezetést is megszerezte. A rivális negyedik gólját Geraldine Mahieu szerezte, aki a következő szezonban a Dunaújvárost erősíti majd. S miután a záró negyed 4–3-as francia vezetéssel indult, már szó sem volt könnyed sikerről.

Csakhogy az utolsó negyedben ismét megrázta magát a hattal több emberhátrányt kapó magyar csapat, a mieink jobban bírták a hajrát, s ezúttal Bíró Attila együttese védekezett tökéletesen. Bolonyai Flóra az utolsó 12 percben gólt sem kapott, támadásban pedig előbb Szilágyi Dorottya egyenlített, az addig négy lövést elhibázó Gurisatti Gréta megszerezte a vezetést, majd Menczinger Kata találata, illetve Szilágyi harmadik gólja után már három volt a különbség.

A magyar válogatott 7–4-re győzte le Franciaországot, a csapat remekül kezdte és még jobban fejezte be a meccset, az első és az utolsó negyed alapján 7–1-re nyert az együttes, amely bejutott az universiade elődöntőjébe.
 
Bíró Attila: „Azzal kezdeném, hogy durván megéreztük Rebecca Parkes hiányát, aki lázasan feküdt a faluban. És nemcsak azért hiányzott, mert így eggyel kevesebben voltunk, hanem mert a csapat első számú centeréről van szó. A játékvezetők nem tolerálták azt a fajta játékot, amivel korábban tudtuk őrölni a franciákat, de a csapat erejét mutatja, hogy hátrányból, egy negyed alatt meg tudtuk fordítani a meccset egy védekezésváltásnak is köszönhetően. Azt gondolom, az ilyen győzelmeknek van a legnagyobb értékük. A védekezésváltás mellett az emberhátrányos védekezés volt a kulcs, rengeteg hátrányt kaptunk, de nagyon jól védekeztünk ezekben a helyzetekben. Az oroszok elleni elődöntőben még több kell majd, azt egyelőre nem tudni, hogy Rebecca Parkes játszhat-e, úgy tervezzük, hogy lejön az uszodába, aztán meglátjuk, milyen állapotban lesz. Szeretnénk már a következő meccsen bebiztosítani az éremszerzést.”

UNIVERSIADE 2017, TAJVAN
Nők
Negyeddöntő
Magyarország–Franciaország 7–4 (3–1, 0–2, 0–1, 4–0)
Gólszerzők:
Szilágyi D. 3, Menczinger K., Gurisatti, Máté, Garda, ill. Millot, Bachelier, Mahieu, Daule
Vízilabda hírek
universiade nok magyarorszag