cover image
Egyéb
Utánpótlás
Női

Női juniorválogatott: remek körülmények között készülhettek

2017. augusztus 25. 20:13

Öt napot töltött Martfűn a korosztályos világbajnokságra készülő juniorválogatott, amely egy felkészülési tornán is részt vett, ahol szintén hasznos tapasztalatokat gyűjtött.

Ausztrália U20-as csapata nyerte meg a martfűi OMV-kupát, miután a torna záró fordulójában, döntőnek beillő mérkőzésen 9–8-ra győzött a magyar U20-as gárdával szemben. A magyar válogatott 3–1-re és 5–4-re is vezetett még, az ausztrálok az első félidő utolsó másodpercében egyenlítettek, a térfélcserét követően pedig előnybe kerültek. A mieink még kétszer egyenlítettek, végül azonban Ausztrália örülhetett. Ennek ellenére Petrovics Mátyás együttese hasznos tornán van túl.

„Öt nagyon jó napot töltöttünk Martfűn, köszönjük Tomasovszky Lászlónak a profi vendéglátást, nagyon jó körülmények között készülhettünk – kezdte Petrovics Mátyás edző. – Az ausztrálok elleni mérkőzésből tudtunk a legtöbbet profitálni, velük játszottunk egy edzőmeccset is, az 12–12-re végződött. Próbáltunk gyors játékot nyújtani, amiben benne van a hiba, de a statikus játék nem kedvez nekünk. Kevés esély van arra, hogy a hat a hat elleni játékban legyünk eredményesek, inkább a dinamikus, gyors vízilabda lehet az esélyünk, ahol létszámfölényes helyzeteket alakíthatunk ki. Fizikailag ez nagyon fárasztó, viszont készen állunk rá.”

A szakvezető hangsúlyozta, nem a két könnyebb meccsből, hanem az ausztrálokkal vívott csatából indulnak ki, amelyen amíg vezetett a gárda, addig a gyors játéknak köszönhette az előnyét. Aztán többet hibázott a csapat, fordított a rivális, viszont látszódtak azok a pontok a játékban, amire figyelni kell, ami esetleges gyengeség lehet.

MVLSZ_U20_OMV_Martfu_torna_HUN_AUS_20170825_Madar_David_001.jpgA keret tagjai a hétvégére sem kapnak pihenőt, Petrovics Mátyás olyan programot rakott össze, amivel már modellezni lehet a vb menetrendjét, így minden nap lesz egy-egy edzés, illetve egy-egy kétkapuzás a horvátokkal, vagy az ausztrálokkal.

„Hétfőn már Faragó Tamás is csatlakozik, remélem, szép éremmel tér haza az ifjúsági csapattal – tette hozzá Petrovics Mátyás. – Szerdáig edzünk, kétkapuzunk, utána kap pihenőt a csapat, csütörtökön mindenki hazamehet, hiszen kell a felfrissülés, feltöltődés, aztán pénteken utazunk Voloszba, a junior-világbajnokságra."

MVLSZ_U20_OMV_Martfu_torna_HUN_AUS_20170825_Madar_David_013.jpg1. OMV-KUPA, NŐI JUNIOR FELKÉSZÜLÉSI TORNA, MARTFŰ
3. (utolsó) forduló
Magyarország U20–Ausztrália U20 8–9 (3–1, 2–4, 1–3, 2–1)
Gólszerzők:
Vályi V. 2, Hertzka O. 2, Huszti, Farkas T., Kuna, Mchunu, ill. Morrissey 5, Leesonsmith 2, Williams, Kearns

Magyarország U18–Horvátország U20 12–7 (1–1, 5–1, 4–3, 2–2)
Gólszerzők:
Mihály 6, Hidas 3, Besszer, Jenei, Gyárfás D., ill. Butic 3, Bukic 3, Galic 1

A magyar U18-as válogatott

A magyar U18-as válogatott

A torna végeredménye: 1. Ausztrália U20 9, 2. Magyarország U20 6, 3. Magyarország U18 3, 4. Horvátország U20
 
A női juniorválogatott kerete
Kapusok:
Lekrinszki Gina (Szentes), Maczkó Lilla (UVSE). Mezőnyjátékosok: Brezovszki Gerda (Dunaújváros), Farkas Tamara (Szentes), Hertzka Orsolya (UVSE), Huszti Dóra (Dunaújváros), Kiss Eszter Lara (UVSE), Koncz Hanna (BVSC), Kuna Szonja (UVSE), Mchunu Hlengiwe (Dunaújváros), Tóth Csenge (Szentes), Varga Viktória (BVSC), Vályi Vanda (Dunaújváros)
A magyar U20-as válogatott

A magyar U20-as válogatott

 
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Női junior válogatott
omv kupa martfu junior nok petrovics juniorvalogat