cover image
Egyéb

Universiade: túl nagy volt a hátrány

2017. augusztus 25. 12:11

3–0-ra és 6–2-re is vezetett a szerb válogatott a magyarok elleni negyeddöntőben az universiadén, ezt a hátrányt pedig már nem tudta ledolgozni az együttes.

Túlzás lenne azt állítani, hogy jól kezdődött a magyar férfiválogatott számára az egész universiade (egyik) legfontosabb meccse, a Szerbia elleni negyeddöntő. A negyedik percben született az első gól, ezt a szerbek szerezték, majd gyorsan lőttek még kettőt, öt és fél perc után 0–3-ra állt a magyar együttes.

Kovács Gergő emberelőnyből, majd Jansik Szilárd lefordulásból csökkentette a különbséget, de aztán még a negyed végén betalált a következő szezonban már Egerben játszó Sztrahinja Raszovics, ráadásul a második nyolc perc első gólját is ő szerezte. Akkor testvére, Viktor Raszovics passzából volt eredményes, s ezzel újra három volt a mieink hátránya. Sőt, Radomir Draszovics is betalált, így 6–2-re vezettek a szerbek a szünetben.

Innen kellett volna valahogy visszakapaszkodnia az együttesnek, amely góllal is kezdte a második félidőt, csakhogy erre kettővel válaszoltak a szerbek, s ugyan Jansik Szilárd után Kovács Gergő is megszerezte második gólját, a záró negyed előtt még mindig négy volt a hátrány. Majd amikor öt és fél perccel a vége előtt már 9–4 lett a szerbeknek, sejthettük, ez a meccs már nem lesz meg. Bár Jansik még lőtt kettőt, ez már csak arra volt elég, hogy kettőre csökkenjen a különbség, Szerbia 9–7-re nyert és bejutott a legjobb négy közé, míg a címvédő magyar válogatott az 5–8. helyért játszhat.
 
Märcz Tamás: „Azért jöttünk, hogy nyerjünk és nem hiszem, hogy az aranyon kívül más éremmel boldogok lettünk volna, éppen ezért teljesen mindegy hogy a lebonyolítás miatt már most kellett ezt a mérkőzést lejátszanunk. Talán lehetett volna ez a döntő is, hiszen jó csapat a mienk is, de mégis azt mondom, a szerbek jobbak voltak nálunk. Határozottak voltak elöl, mindjárt a mérkőzés elején futni kellett az eredmény után. Sikerült megzavarni ugyan őket, amikor védekezést váltottunk, de nem voltunk elég veszélyesek elöl, azokat a helyzeteket amiket megkaptunk – nem volt sok belőlük – nem tudtuk jó százalékkal belőni. Tudtuk, hogy legalább 2-3 góllal kell jobbnak lenni, hogy eggyel nyerhessünk, mert a játékvezetésre nem számíthatunk, de sajnos eggyel sem voltunk jobbak, mint az ellenfelünk. Nagy-Britanniával játszhatunk, aki egy olyan francia válogatottól kapott ki, amely komoly meccs nélkül besétált az elődöntőbe, pedig ezen a tornán legalább hét csapat jobb a franciáknál, de ők csak nem is találkoztak azokkal. Két nap múlva nyerünk a britek ellen, sokgólos meccs lesz, utána pedig az ötödik helyért játszunk egy jó mérkőzést. Köszönet a sok magyarnak – köztük a női pólócsapatnak –, akik eljöttek megnézni a meccsünket, noha nagyon messze volt a falutól az uszoda. A meccs krónikájához sajnos hozzátartozik , hogy Jansik Szilárd nyaka a meccs végén megsérült, a vizsgálatok után meglátjuk, mi lesz a sorsa a továbbiakban.”

UNIVERSIADE 2017, TAJVAN
Férfiak
Negyeddöntő
Magyarország–Szerbia 7–9 (2–4, 0–2, 2–2, 3-1)
Gólszerzők:
Jansik Sz. 4, Kovács Gergő 2, Gyárfás, ill. Sz. Raszovics 3, Draszovics 2, Vico, Jaksics, Vasic, Sztojanovic
Vízilabda hírek
universiade ferfiak magyarorszag