cover image
Egyéb

Universiade: fordulatos meccsen orosz siker

2017. augusztus 24. 8:58

12–11-es vereséget szenvedett a magyar női válogatott Oroszország ellen az Universiadén.

Noha az orosz válogatott szerzett vezetést az A-csoport egyik rangadóján, egy perccel később már a magyar együttes volt előnyben, sőt Szilágyi Dorottya második gólja után már 4–2-re vezettek a mieink. Jól indult tehát az Oroszország elleni találkozó, az első negyed végén 5–4 volt ide, a második felvonásban azonban a rivális percei következetek. Megszakítás nélkül négy gólt lőtt az ellenfél, így a 4–2-es és 5–4-es magyar előnyből 8–5-ös hátrány lett.

Horváth Brigitta még az első félidő végén kettőre csökkentette a különbséget, Leimeter Dóra gólja pedig már az egyenlítést jelentette. A fordulatoknak még itt sem volt vége, a negyedik negyed elején előbb Máté Zsuzsanna góljával vezetett a magyar csapat, majd három perccel a lefújás előtt – ekkor már a piros lapot kapó Mihók Attila edző a lelátón drukkolt a csapatnak – Szilágyi Dorottya volt eredményes, ekkor 11–10-re vezettünk. Az orosz válogatott az ellentámadásból egyenlített. Az utolsó előtti percben Garda Krisztina lövését védte a kapus, Gurisatti Gréta próbálkozása kimaradt, 33 másodperccel a vége előtt pedig az emberelőnybe kerülő orosz együttes megszerezte a győztes gólt.
 
Bíró Attila: „A legfontosabb, hogy építjük tovább a csapatot, ez már olyan teljesítmény volt, amire lehet támaszkodni majd a negyeddöntőben is. Ezúttal már elöl és hátul is sokkal jobban működött minden, noha erős orosz csapattal játszottunk, pár cserét leszámítva a gárda magja volt ott a világbajnoki bronzérmes együttesben. Mi pedig ezzel az orosz együttessel szemben mutattuk meg, hogy felnőttünk a feladathoz. Nincs semmi gond, tovább épül a csapat, a később érkezőnek volt egy kis fizikai lemaradása, de abszolút jól állunk. A mi csoportunk tűnik erősebbnek, de majd a negyeddöntő adja meg az igazságot. Illetve a további meccsek, mert bízom benne, hogy utána az elődöntő következik, ahol minden bizonnyal újra az oroszokkal játszunk.”

A magyar válogatott pénteken Új-Zéland ellen játssza az utolsó csoportmérkőzését.

UNIVERSIADE 2017, TAJVAN
Nők
A-csoport, 4. forduló
Oroszország–Magyarország 12–11 (4–5, 4–1, 1–3, 3–2)
Gólszerzők:
Simanovich 3, Zubkova 2, Gorbunova 2, Isakova 2, Karimova, Ryzhkova, Perfileva, ill. Szilágy D. 4, Máté 2, Parkes, Kövesdi, Horváth B., Leimeter, Garda
Vízilabda hírek
universiade nok magyarorszag